Efter 30 år i Søværnets tjeneste er 51-årige Erik Schmidt klar til at prøve  kræfter med jobbet som havnemester. Han tiltræder stillingen d. 1. juni  2023.  

Faaborgs nye havnemester har levet en stor del af sit 51-årige liv til søs.  

Erik Schmidt kommer fra en stilling som daglig vagthavende officer på Flådestation  Korsør, hvor han bl.a. har haft ansvar for flådestationens daglige drift samt at holde  søværnets sejlende enheder operative i både ind- og udland, fortæller Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

I det hele taget kommer Erik Schmidt med et bredt og varieret cv. Han er uddannet  skolelærer, dykkerinstruktør, idrætsinstruktør, skydeleder, stresscoach, konfliktmægler og  har over 30 års erfaring fra Søværnet, hvor han blandt andet har været udsendt på  antipirateri-operationer og har destrueret kemiske kampstoffer fra Libyen.  

– Jeg har længe gået med tanken om, at jeg godt kunne tænke mig at prøve kræfter med et  arbejdsliv på ”den anden side af hegnet”, og da stillingen som havnemester i Faaborg blev  slået op, var jeg slet ikke i tvivl. Det var simpelthen lige mig. Jeg glæder mig til at lære  mine nye kolleger, øboerne, foreningerne, sejlerne, de erhvervsdrivende og alle de andre  interessenter at kende. På en havn er der mange interesser, der skal balanceres, og det er  en opgave, jeg ser frem til at løse med ordentlighed og dialog, siger han.  

Som ny havnemester i Faaborg får Erik Schmidt ansvaret for Øfærgen, der betjener Lyø  og Avernakø med færgesejlads. Derudover skal han administrere havnen med dens  erhvervslejemål og bådepladser til fiskere, lystsejlere og gæstesejlere.  

– Faaborg Havn har en vigtig position for erhverv og turisme. Jeg vil rigtig gerne arbejde for,  at Faaborg Havn bliver en del af noget større og en del af den udvikling, der finder sted i  Faaborg i de her år bl.a. med omdannelsen af Tulip-bygningen, siger Erik Schmidt.  

Direktør Lone Wenzell glæder sig meget til at byde Erik Schmidt velkommen til Faaborg.

– Erik kommer med en stor erfaring og nogle kompetencer, som vi glæder os til at se blive  bragt i spil i samarbejde med alle havnens interessenter. Jeg glæder mig til samarbejdet  med ham, og jeg er sikker på, han er den helt rigtige mand til jobbet,” siger hun.  

Fakta: Erik Johannes Krøll Schmidt  

Gift med Pia, og tilsammen har parret Julius på 23 år, Frederik på 18 år samt et mindre  landsted ud til Lunkebugten på Tåsinge.  

Familien er vilde med Grækenland og besøger deres græske venner på Chios, så ofte  som ferie og finanser tillader det.  

Erik er med i et jagtkonsortium ved Lundeborg og har planlagt at deltage i halvmaraton på  Storebæltsbroen den 10. juni 2023. Et halvmaraton, som han også deltog i for første gang  for 25 år siden.  

Parret nyder det sydfynske øhav med overnatning, dykning og vandski fra deres 20 fods  motorbåd.