Torsdag slår “Steensgaard Madhus” for første gang dørene op for spisende gæster. Det nye spisested ligger i de lokaler, hvor de tidligere ejere for år tilbage drev restaurant, men nu er der nye kræfter på stedet.

Anders Thorgaard der overtog herregården for halvandet år siden, er i fuld gang med at omlægge alt til økologisk drift, har overtaget Mad med Mere i Faaborg og Assens samt den odenseanske delikatesseforretning Klingenberg Ost & Delikatesser, og nu er turen er altså kommet til åbningen af “Steensgaard Madhus”.

Det er kokken Kristian Thegen Vikkelsø, der står i spidsen for køkkenet og menukortet, som han har udviklet på siden 1. januar, hvor han startede i jobbet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Kokken er uddannet ved Det Hvide Pakhus, men har de seneste år arbejdet i køkkener i Australien og Norge.

– Jeg glæder mig virkelig til at komme i gang. Nu er vi klar, og det er gæsterne også, vi er stort set fuldt booket resten af ugen, og det ser også rigtig godt ud de kommende uger, fortæller han overfor Det Rigtige Faaborg.

Der er plads til 50 gæster i restauranten, som har fået et flot, grønt og levende udtryk med mos på væggene og store grønne planter hængende fra loftet, der giver et indtryk af, at den vilde natur uden for vinduerne er vokset helt ind i restauranten, og så har gæsterne mulighed for et kig direkte ind i “maskinrummet”, hvor Kristian Thegen Vikkelsø og kollegerne tilbereder de mange måltider.

Konceptet for madhuset er enkelt.
Så meget som muligt på tallerknen skal have sin oprindelse på Steensgaard.
Kødet kommer fra gårdens Angus kvæg, dåvildt fra herregårdens egne jorde, samt lam der har græsset i gå-afstand fra restauranten.

Naturen er fulgt med ind i den nye restaurant

– Vi har høje ambitioner i forhold til brug af nære råvarer og økologi. Ud over vores eget kød vil vi også gerne bruge eget korn, eget mel, egne urter og en del grønt fra egen produktion. Vi har netop lavet en ny stor urtehave, og der er flere initiativer på vej, fortæller Kristian Thegen Vikkelsø.

Prisstrukturen i restauranten er også nem at overskue. Alle retter på kortet koster 125 kr., så kan man selv sammensætte en menu efter, hvor stor sult man møder op med.

– Jeg vil tro, at de fleste kan spise 3-4 retter, men har man stor appetit, så laver vi naturligvis også gerne 5 retter, smiler kokken, der ser frem til, at de første gæster fylder madhuset de kommende dage.

Åbningstiderne er frem til sommer
Torsdag og fredag: 17:30-20:00
Lørdag: 11:30-16:00 & 17:30-20:00
Søndag: 11:30-16:00