De mere end 500 hustande i Faaborg, der havde set frem til at få fjernvarmen indendøre i nær fremtid, må finde noget andet at varme sig på.
FFV har nemlig valgt at droppe den stort anlagte udvidelse af fjernvarmenettet i Faaborg. Priserne på anlægsarbejdet er nemlig eksploderet.

Den adm. direktør i FFV Christian Møller er stadig chokeret.
Han havde i udgangspunktet regnet med at udvidelsen af fjernvarmenettet i Faaborg ville koste omkring 50 millioner. Nu har han fået tilbuddene sort på hvidt, og det er cirka 80 milloner kroner dyrere end det første skøn – arbejdet vil koste 138 millioner kr.

– Det er simpelthen for dyrt, og giver ikke længere mening. Det er noget, der vil binde vores fjernvarmekunder til nogle alt for høje priser mange år frem i tiden, så derfor synes vi, at det er bedre at udsætte projektet på ubestemt tid, til det forhåbentlig bliver billigere at etablere sådan et fjernvarmenet, forklarer Christian Møller.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Der kommer ikke til at løbe fjernvarmevand i nye radiatorer i Faaborg lige foreløbigt

Den voldsomme eksplosion i prisen kommer bag på direktøren.
– Jeg er meget overrasket over, at det skal være så dyrt. Det er 2,6 gange dyre end vores rådgivere havde regnet med oprindeligt, og væsentligt dyrere end de tilbud andre fjernvarmeforsyninger modtog sidste sommer, siger direktøren.

Men hvad er dit råd så til de mere end 500 hustande, der havde en forventning om, at de skulle have fjernvarme fra FFV?

– Ja, det er svært at komme med et råd, der dækker alle. Personligt ville jeg jo nok glæde mig over, at gaspriserne er forholdsvis lave lige nu, og så ville jeg se tiden an, og håbe på at priserne på fjernevarmeområdet normalisere sig, så vi kan komme i gang med udvidelsen, men tidshorisonten tør jeg ikke udtale mig om, fortæller Christian Møller.

Bliver de eksisterende fjernvarmekunder ramt økonomisk af det her?

– Nu håber jeg, at vi kan tage projektet frem fra mølposen lidt senere, og køre videre på det, men ellers vil der være nogle penge, der skal dækkes af de nuværende kunder over en årrække, siger han.

Der er borgermøde i Forum Faaborg den 2. marts kl. 19, hvor FFV gerne vil have mulighed for at forklare sig over for de ramte forbrugere, og samtidig høre om de nu vil gå i gang med at etablere andre varmekilder, eller om de har mod på at vente på at priserne på en fjervarmeudvidelse når et acceptabelt niveau. – Går mange i gang med at finde andre opvarmningsformer nu, så udhuler det lidt muligheden for en fjernvarmeudvidelse i fremtiden, da boligerne her helst skal ligge tæt, for at det hænger sammen, slutter direktøren

Tilmelding til mødet er ikke nødvendig, man kan bare møde op.