Når raketterne på årets sidste dag folder sig ud på aftenhimlen, og batterierne sender farverige buketter op i luften, så er flere af bragene lig med kroner lige ned i kassen hos SFF Fodbold i Faaborg. 

Foreningen sælger nemlig igen i år fyrværkeri til krudtglade faaborgensere, og opbakningen plejer at være stor, fortæller en af tovholderne fra foreningen Kenneth Christensen.

– Sidste år tjente vi lige over 100.000 kr. til arbejdet i SFF Fodbold, så det bliver da til noget, selvom det er hårdt arbejde, og meget af vores jul og nytår går med det her, siger han.

- Annonce -

Sammen med Jesper Heitman og Anders Roy har han forberedt krudtsalget, og får mellem jul og nytår hjælp af cirka 30 frivillige, der tager en tjans med at lange fyrværkeriet over disken på Odensevej 95 i Faaborg. Noget der normalt foregår i et iskoldt telt på P-pladsen ved Faaborg Farvehandel, men sådan bliver det ikke i år.

Containerne med fyrværkeri er på plads på Odensevej

– Nej, Kent fra Faaborg Farvehandel har inviteret os indenfor, og har ryddet et hjørne af sin butik, så i år kan man i ro, mag og lune omgivelser vælge sit fyrværkeri. Det er vi superglade for, for det har altså været nogle kolde år i teltet, fortæller Kenneth Christensen.

Ud over det nye udsalgssted, så har han også om en anden stor nyhed i år.

– Vi har fået forhandling af Royal Gold Fyrværkeri. Det er vi mega-glade for. Det er bare det bedste fyrværkeri på det danske marked, hvis du spørger mig. Kvaliteten er i top, og der er noget i sortimentet for enhver smag, lover han.

De mange penge foreningen tjener på fyrværkeri-salget går blandt andet til aflønning af trænere, til stævner og rejser. – Så tror jeg også, at vi har et af Fyns billigste kontigenter, der giver flere mulighed for at spille fodbold, så det er knoklet værd, slutter byens lokale krudtkonge.

Åbningstiderne er:
27. december: kl. 12-18
28. december: kl. 12-18
29. december: kl. 10-20
30. december: kl. 10-20
31. december: kl. 10-15

Kenneth Christensen startede de første forberedelser i november, og nu går startskuddet til årets fyrværkerisalg