Den socialdemokratiske politiker Kim Aas Christensen er boblende lykkelig onsdag eftermiddag. Ikke bare har hans parti fået det bedste valg i mere end 20 år, men hans personlige mission er også lykkes. Efter onsdagens optælling af personlige stemmer kan Kim Aas Christensen nemlig kalde sig folketingspolitiker.

– Det er for sindsygt. Jeg er helt rundt på gulvet. Jeg har først lige fået beskeden, om at jeg er inde. Jeg har gået rundt i regnvejr for mig selv i to timer, da jeg ikke kunne holde ud at være nogle steder. Det er jo min drøm, der går i opfyldelse. Jeg tuder sgu. Jeg forstår det ikke, fortæller han på mobiltelefonen få minutter efter de personlige stemmetal er gjort op i Faaborgkredsen. Et flot valg der alene i Faaborg-Ærø kredsen sikrede ham 1504 personlige stemmer, og samlet set er det et forspring på cirka 120 stemmer, der sikrer ham pladsen på Tinge.

Kim Aas Christensen tager dermed et af de seks fynske mandater, og kan se frem til at få et skrivebord på “Borgen”.

– Jeg skylder så mange mennesker en stor tak. Der har været helt utroligt mange gode kræfter, der har hjulpet mig med at få mit livs store drøm til at gå i opfyldelse. Det havde ikke lykkedes uden dem i en svær kreds. Jeg er så taknemmelig. Og min kæreste.., jeg bliver simpelthen nødt til at ringe til hende. Hun ved det ikke engang endnu. Jeg står her i regnen og tuder helt alene, det er så stort, får en befippet Kim Aas fremstammet, inden han lægger på for at ringe til kæresten.

Kim Aas Christensen har tidligere prøvet livet som folketingspolitiker.
I en periode sidste år var han nemlig vikar og fik god smag for livet på Christiansborg.
Det var anden gang, at socialdemokraten stillede op til folketingsvalget, og anden gang blev altså lykkens gang.

Valget betyder også, at Kim Aas Christensen er fortid i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han stempler officielt ud om 12 dage, men har deltaget i sit sidste kommunalbestyrelsesmøde i denne omgang.

Socialdemokratiet blev det største parti i Faaborgkredsen med 33,5% af stemmerne.