Den lokale billedekunstner Jesper Kikkenborg har altid været vild med det engelske band Depeche Mode. Altså sådan rigtig vild. Især bandets afdøde bassist og keyboardspiller Andy Fletcher har siden 80’erne begejstret kunstneren. Nu har et af Kikkenborgs kunstværker sendt ham tættere på sine idoler, end han nogensinde turde drømme om.

Historien tog sin begyndelse i maj måned, hvor Kikkenborg ligesom resten af bandets fans blev ramt af et regulært chok, da han modtog nyheden om, at Andy Fletcher pludselig var gået bort bare 60 år gammel. En rift på hovedpulsåren havde gjort en ende på hans liv, alt for tidligt.

– Jeg blev overvældet af følelser. Et af mine idoler var gået bort. Det virkede helt uforståeligt, og jeg reagerede ved at begynde at male. Jeg ville lave en sidste hilsen til Fletcher, og fik hurtigt en idé om skabe et motiv, hvor han ligesom svævede i intetheden. Et tidløst portræt, forklarer kunstneren.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Kikkenborgs flotte portræt af Fletcher, der over natten gik viralt

Da sidste penselsstrøg var taget, så tog han et billede, og lagde det op på sine sociale medier. Herefter eksploderede det nærmest mellem hænderne på ham.

– Jeg lagde billedet op en aften, og gik i seng. Da jeg stod op næste morgen, var det væltet ind med reaktioner. Ud over en lang række rosende ord, ville mange vide, om de kunne købe et tryk af billedet, og hvor det kunne ses. Jeg gned mig lidt i øjnene, da jeg så, at Depeche Mode fans fra blandt andet Sydamerika og Østen havde skrevet i løbet af natten, og flere oplevede præcis den uddødelighed i værket, som var min tanke.

Da dønningerne havde lagt sig, kom der så et mystisk telefonopkald fra Schweiz.
– Jeg troede, at det var fis. Jeg kender ikke nogen i Schweiz, men den var god nok. I røret var en tilrettelægger fra et pladeselskab, der arbejde på en hyldestplade til afdøde Andy Fletcher – altså mit store idol. Jeg forstod ikke, hvorfor han ville tale med mig, men han havde set mit maleri, og var vild med det. Han ville gerne bruge det på forsiden af bookletten til cd’en. Ud over mit billede var også flere af Brian Griffins værker. Han har lavet covers for blandt andre Depeche Mode, Poul McCartney, Kate Bush, Billy Idol, så jeg var helt på røven, griner Kikkenborg.

Det er ikke første gang, at Jesper Kikkenborg portrætterer store musikere. Her er det David Bowie, han har malet på en husgavl.

Den lokale kunstner kommer dog ikke til at skrive en stor regning for brugen af maleriet.
– Neeej, ikke en krone. Det er et non-profit projekt, hvor 50% af salget til kampen mod børnecancer, og det støtter jeg selvfølgelig op om. Samtidig er jeg da mega-stolt over at være en del af projektet, og er vild med, at musik og kunst på den måde bliver brugt i en god sags tjeneste og til at bygge broer mellem de to kunstarter, forklarer han.

Du kan læse mere om Jesper Kikkenborg, og se hans værker her:
https://www.jesper-kikkenborg.dk

Vi har også tidligere skrevet en artikel om ham, som du finder her:
https://www.detrigtigefaaborg.dk/2021/07/30/kunstneren-jesper-kikkenborg-er-vild-med-baade-at-male-naturen-og-i-naturen/