Onsdag eftermiddag er der skuffelse at spore bag disken hos Købmanden i Haastrup.

– Nu skal vi ikke være sortseere. Det ligger ikke til os, meeen vi havde nok håbet på noget andet. Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Anne Gregersen, der sammen med sin mand Kent står bag købmanden i Haastrup. Hun fulgte med spænding dagens pressemøde i statsministeriet, hvor regeringen præsenterede et forslag, der vil give danskerne mulighed for at udskyde betaling for el, gas og fjernvarme.

– Jeg synes ikke, vi kan bruge forslaget fra regeringen til noget. Det er jo bare at udskyde problemerne. Vi skal ikke ud og låne penge af staten for at klare vores udfordringer. Det giver os jo bare en ny gæld, der skal betales tilbage med renter. Nej, det duer ikke for os, siger Anne Gregersen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Smilene er formentlig ikke så store hos købmandsparret i dag, som på dette arkivfoto.

Købmanden har indkaldt til borgermøde torsdag i næste uge, hvor de vil bede haastrupperne om hjælp, og samtidig fremlægge deres egne forslag til at sikre landsbyens købmand i fremtiden.- Den køreplan holder vi fast i. Jeg synes regeringens løsningsforslag er uholdbart. Håbet var, at politikerne havde sænket elprisen. Det kunne have hjulpet rigtig mange i vores situation, men nu kører vi videre med den plan vi havde lagt før pressemødet i dag, slutter Anne Gregersen.

En af dem der har kæmpet for at skabe opmærksomhed på problemet med de skyhøje elregninger for købmanden i Haastrup, er statsministerens partifælle, medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn og haastrupper, Anstina Krogh. Hun havde også håbet på mere direkte hjælp i dagens politiske udspil.

Anstina Krogh har tidligere vist statsminister Mette Frederiksen rundt i Haastrup.
– Jeg kan ikke se, at det her forslag kan redde vores købmand eller andre i lignende situationer. De har stadig udsigt til en stor el-regning i år og måske også i 2023. I værste fald kan de med det her forslag ende med en stor gæld, der også skal forrentes. Jeg er lige så utryg for de små købmænds fremtid, som jeg var før pressemødet, siger Anstina Krogh.