Spisestederne Det Hvide Pakhus og Spisehuset i Faaborg er blevet ramt af en træls udfordring. Facebooksiderne for deres to restauranter er blevet hacket, og de kan ikke længere styre indholdet på siderne. Det betyder, at deres mere end 20.000 følgere blandt andet bliver mødt af videoer af enorme bumser, der bliver trykket ud på skærmen.

– Vi er normalt ikke så aktive på de sociale medier, men jeg skal da love for, at vores følgere reagerer på indholdet i disse dage, fortæller Kate Poulsen, der driver spisestederne sammen med sin mand Thomas Pedersen.

Rigtig mange har kontaktet parret for at høre, om de er klar over, at der er bristende bumser og computerspil på siderne.

– Vores gæster har været enormt søde og forestående. De ringer, og kan ikke forstå hvad der foregår på vores facebooksider, men sandheden er, at vi jo ikke selv er herre over, hvad der kommer på siderne i øjeblikket. Vores webmaster har kontaktet Facebook, og gjort dem opmærksom på problemet, men det er åbenbart noget nær umuligt at få hjælp til at få siderne tilbage på vores hænder igen, siger en lettere opgivende Kate Poulsen.

Ulækre videoer med bissende bumser og lignende fylder i øjeblikket spisestedernes facebooksider.

Hvem der har hacket siderne, og hvordan det er gået til, har hun ingen anelse om.

– Vi har ikke hørt noget fra hackerne. Ingen har skrevet eller ringet, og bedt os betale for at få siderne tilbage. Der har heller ikke været politiske budskaber eller lignende. Udelukkende mærkelig videoer, som vi gerne vil skåne vores følgere for, forklarer hun.

Derfor kommer hun med en opfordring til de mange tusinde følgere.

– Lad være at følge vores sider. Det er trist at sige, men sådan har vi det.
Klik ind på siderne, og slet os. Drop venskabet – altså kun på Facebook. Vi vil selvfølgelig gerne fortsat være “venner” i den virkelige verden, smiler Kate Poulsen.

Du kan stadig finde de to lokale spisesteder på det store internet.
De almindelige hjemmesider fungerer helt som de plejer, og er opdateret med åbningstider, menukort og kommende arrangementer.

– Vores hjemmesider har vi stadig magten over, og de er godt sikret mod angreb udefra, så der kan man altid finde aktuelle oplysninger om både Spisehuset og Det Hvide Pakhus, slutter hun.