Efter et par års pause på grund af Corona genoptager Rotary nu sit udvekslingsprogram.

Kender du et ungt menneske, der vil have en uforglemmelig oplevelse, så lokker Rotary med en oplevelse for livet, hvor man får mulighed for at opleve et anderledes land og lære et andet sprog og kultur at kende.

I Faaborg Rotary Klub er Børge Madsen club councellor. Et job, der blandt andet består i at finde ansøgere til udveksling, og få dem sendt afsted til deres nye værtsland, men også at modtage en tilsvarende udvekslingsstudent fra et andet sted i verden og finde værtsfamilier til dem, og han håber, at mange unge vil være interesseret i tilbuddet.

– Vi sørger for, at du kommer godt frem. På de store destinationer er der rotarianere med som guider, og følger dig til første lufthavn i dit værtsland, og sørger for at du kommer sikkert videre til din endedestination. Her bliver du modtaget af værtsfamilie og rotarianere fra din lokale klub. Der arrangeres også hjælp af lokale rotarianere i de store lufthavne, fortæller Børge Madsen.

Reglen er, at når man sender en person ud, så skal man også modtage en til ophold her i byen. Det er som regel hos tre værtsfamilier hen over året.

– Man behøver ikke at være relateret til Rotary eller en rotarianer for at komme i betragtning. Hverken som ansøger eller som værtsfamilie, understreger Børge Madsen.

Lige nu er Rotary på udkig efter unge, der er klar til at blive sendt ud i skoleåret 2023 – 2024.

Det betyder blandt andet, at man skal være fyldt 16 år men ikke 18 år pr. den 31. december 2023. Er du interesseret? Så kontakt Børge Madsen på telefon 4016 2343 eller på mail bmpost@mail.dk

Helst inden 15. september 2022.
Læs eventuelt mere her:  https://www.rotary.dk/sections/yep