Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup
Han har drømt om det i mange år. Præcist hvor mange husker han ikke.

Men tanken om at rejse jorden rundt med sit eget sejlskib har fyldt i tankerne hos lokale Gunnar Lassen i en stor del af hans voksne liv.

Torsdag formiddag blev drømmen omsat til virkelighed, da han i sejlskibet Helga, en Malø 45 classic, stævnede ud fra havnen i Fjellebroen.

– Planen er at være væk i tre-fire år, og leve drømmen. Min kone har taget orlov, og er med på de første tre måneder af turen, og derefter kommer forskellige gaster ombord, inden min bror Jakob støder til på Gran Canariá, og sejler med over Atlanterhavet, fortæller Gunnar Lassen til Det Rigtige Faaborg.
Gunnars hustru Dorthe er med på den første del af turen.
Han mener, at det er det helt rigtige tidspunkt, at søsætte den store drøm.
– Jeg er blevet 61, og er ikke længere på arbejdsmarkedet, så nu skal det være. Jeg har brugt et par år på at forberede mig på turen, så nu gør vi det, fortæller han med et smil om munden.

Gunnar Lassen har siden 1994 været direktør i Ideal Line i Vester Åby, men i 2017 at gå sammen med en konkurrent og solgte virksomheden til en vækstfond og en investor, hvilket nu har givet muligheden for at sejle ud i verden.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det med at rive 3-4 år ud af kalenderen og med familien tage afsted har aldrig rigtigt været en option for mig. Der var altid en opgave der var vigtigere, for eksempel det at drive et firma, eller måske blot en undskyldning for ikke at turde, forklarer han.

Det har dog ikke været uden bekymring at tage en så stor beslutning.
– Vil jeg kunne holde fri efter så mange år med fuldt tryk på, kan jeg slappe af, nyde det og hvad med økonomien? Kan jeg være så længe væk fra familie og venner. Jeg har verdens bedste familie og skib. Ingen holder mig tilbage, rådgiverne mener der er råd, det er nu det at turde, det at ville det nok, er afgørende, så må resten komme som det gør, siger Gunnar Lassen.

Torsdag formiddag var venner og familie mødt op på havnen i Fjellebroen for at sende Gunnar godt afsted mod sin mangeårige drøm. Se Jørn Ungstrups billeder fra afskeden her: