Hvis Morten Hansen nogensinde har været i tvivl om, at faaborgenserne virkelig holder af ham, så må den tvivl nu være cyklet langt uden for byskiltet.

Fredag formiddag fik han overrakt 13.600 kr., indsamlet af Balder Beck blandt en række erhvervsdrivende, som en kærkommen støtte til den lokale ildsjæl.

Morten Hansen har nemlig været i et mindre økonomisk stormvejr med sin virksomhed Faaborg Cykeltaxi, efter at han brækkede armen den 10. april, hvilket har betydet, at taxameterne har stået stille på cyklerne, og pengekassen er blevet mere end slunken.

Allerede i går kunne vi fortælle, at en god ven havde tilbud Morten et lån til at klare problemerne, men i dag blev Morten overrasket med resultatet af den flotte indsamling.

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Det er så overvældende, fik den altid uniformsklædte chauffør fremstammet mellem tårerne, der vidner om, at det har været en hård tid for Morten og firmaet.

Initiativtageren til indsamlingen Balder Beck sprang straks til med et varm kram, da følelserne overmandede Morten, og talestrømmen for en tid stoppede ved caféborden i Vestergade.

Initiativtager til indsamlingen Balder Beck med det synlige bevis på den store opbakning

De mange penge er samlet sammen i løbet af torsdagen, hvor erhvervsmanden Balder Beck ryddede kalenderen, og tog turen rundt til en lang række af områdets virksomheder for at bede om støtte til cykeltaxien.
Den støtte fik han, og derfor kunne han sende det flotte beløb videre til Faaborg Cykeltaxi.

Men hvorfor samle ind til netop Morten Hansen?
– Jeg kender Morten fra bybilledet, og han hjulpet mig ved flere lejligheder, og jeg er jo langt fra den eneste. Morten han hjælper SÅ mange mennesker, ham kan jeg og byen slet ikke undvære, så det lå egentlig lige for, forklarer Balder Beck.

Efter at have sundet sig lidt ovenpå nyheden om støtten, kunne Morten Hansen slå fast, at cykeltaxien er reddet.
– Nu klarer vi den 100% sikkert. Selv om undersøgelsen på tirsdag viser, at gipsen skal blive siddende tre uger mere, så er der råd til at betale regningerne imens, smiler han.

Morten Hansen understreger også, at han mener, at taxien slet ikke er hans.
– Det er ikke min taxi. Det er faaborgensernes. Jeg er bare chauffør, lyder Mortens syn på den sag.

Selv om taxien ikke er i drift, er det stadigt muligt at træffe Morten på 60 91 30 44.

De 13.600 kroner kommer fra følgende virksomheder:
Steensgaard Slagterforretning
GF Forsikring
Møbler med Bo Godt
Vesterports Bageri
Mr. Isaksen
Barlebo Ost & Deli
Nybolig Faaborg
Hammer Hansen
Winner Optimist
Faaborg Bådebyggeri og Motorværksted
BDO
Hotel Færgegården
Bodega Oasen
Storedrenge.dk
EDC Faaborg
Faaborg Farvehandel
Frisør Pili
Rema 1000
Ramussen & Udenby
Home Faaborg
Vaffelbageren
Ejendomsselskabet Torvegade 25
Malermester Mads Franklin
Guldsmed Domino
Frost VVS