Med udsigten til at skulle modtage et stort antal ukrainske flygtninge, beder Faaborg-Midtfyn Kommune nu alle, som har ledige lejemål, om at kontakte kommunen.

Landets kommuner står lige nu overfor en stor opgave med at finde boliger til de mange ukrainske flygtninge, som kommer til Danmark. Faaborg-Midtfyn Kommune kommer nu med en direkte opfordring til alle, som har lejemål, der enten står ledige nu, eller som i nærmeste fremtid vil komme til det.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Borgmester Hans Stavnsager siger: – Den frygtelige situation i Ukraine har sendt mange mennesker på flugt, og flere vil følge. Vi vil i Faaborg-Midtfyn Kommune gøre alt, hvad vi kan, for at give de flygtninge, der kommer hertil, et trygt og godt sted at bo, under de hjerteskærende tider, deres land og folk går igennem. Derfor vil jeg opfordre alle, der har ledige lejemål, eller forventer, at de vil få ledige lejemål, til at kontakte os i kommunen, så vi er forberedte og klar til at tage godt imod de mennesker, der kommer her til, siger han i en pressemedelelse.

Hans Stavnsager håber at lokale kan hjælpe Ukrainere i nød

Boliger i alle størrelser søges

Kommunen er interesseret i boliger i alle størrelse. Det kan være værelser, lejligheder, parcelhuse, udlejningsejendomme mv., og det kan være både udlejningsfirmaer og private udlejere, der driver udlejningen. De eneste krav til lejemålet er, at det skal være beliggende i Faaborg-Midtfyn Kommune, skal være lovligt opført og lovligt indrettet til beboelse, og så skal det være registreret som boligareal på ejendommens BBR-Ejermeddelelse.

Kontakt kommunen, hvis du vil udleje

Hvis du har et lejemål, som du ønsker at leje ud, kan du kontakt Faaborg-Midtfyn Kommunes Integrationsafdeling på tlf. 72 53 71 30 eller på mail:integration-vp@fmk.dk

Hvis lejemålet kan godkendes til udlejning, skal der indgås lejekontrakt på sædvanlige vilkår mellem Faaborg-Midtfyn Kommune som lejer, hvor udlejer udarbejder et udkast til en lejekontrakt.