Tekst og foto: Henrik Poulsen

De fire adventssøndage bliver ekstra hyggelige for beboerne på plejecenteret Steensvang i Faldsled i år. Gruppen bag Jul i Falsled har nemlig sørget for adventsgaver til alle 32 beboere.  

– Vi har sådan nogle søde lokale sponsorer, der mægtig gerne vil bakke os op, når vi får en idé som denne her, fortæller initiativtageren Charlotte Kastrup.

- Annonce -

Hendes julehjerte banker lidt ekstra for de ældre i december, og hvor det sidste år blev til røget ål, bankogaver og overraskelser til alle områdets ældrecentre, så er det i år Steensvang, der nyder godt af hendes arbejde.

Forleden landede de mange gaver på plejecenteret, flot pakket ind af elever fra Haastrup Friskole, der også hjalp med at hænge pakkerne op på gangene, mens der blev sunget julesalmer, og taget forskud på julehyggen.

– Vores elever har hygget sig med at pakke gaverne ind, og talt om dem der skal modtage dem, ligesom de har lavet en række julekort med små digte og julehistorier i til beboerne. Nu får de så lov til at hænge gaverne op, det er da hyggeligt, siger lærer Simon Stenderup fra friskolen i Haastrup.

– Jeg er taknemmelig for, at der er nogle, der tænker på os. Vi gør selvfølgelig selv meget ud af julen, men at alle beboere nu kan pakke en gave op hver adventssøndag, det er bare dejligt. Ud over det, så har vi også sørget for lidt ekstra juleunderholdning udefra, så julemåneden i år bliver noget særligt, smiler Linda Eckhardt.