Faaborg har fået en filmklub for unge

Foto: Claus Jensen

En ungdomsfilmklub er blevet oprettet i Faaborg, hvor Ungdomsskolen og Helios Teateret er indgået i et samarbejde, der resulterer i billige billetter til unge og en unik mulighed for at samle unge om film, hedder det i en pressemeddelelse.

– Vi har i lang tid haft et ønske om mere ungdomsvenlige priser, som forhåbentlig vil kunne skabe større tilslutning til biografkulturen i Helios blandt unge, fortæller Emilie Helsted Juul og Anna Søby Poulsen fra Ungdomsrådet Faaborg-Midtfyn, der sammen er tovholdere på filmklubben. 

De fortæller, at de længe har drømt om at udbrede den unikke filmkultur, der findes i Helios, blandt et yngre publikum. De holder begge meget af både atmosfæren og den høje kvalitet i Helios Biograf og Kulturhus. Filmklubben kan være med til at gøre det mere attraktivt for unge at støtte op om det lokale biografmiljø i Faaborg frem for at søge mod de større byer, og derudover håber Anna og Emilie, at unge kommer til at mødes omkring film på tværs af alder og interesser. 

Filmklubben vil cirka en gang om måneden udvælge en spændende, populærkulturel, anderledes eller horisontudvidende film, som unge kan komme ind og se til halv pris. 

Ungdomsfilmklubben er for alle unge i kommunen mellem 13 og 25 år. Tilmelding til klubben kan ske gennem ungdomsskolens hjemmeside via følgende link: https://www.fmus.dk/Tilmelding/Kultur/@148271/Ungdomsfilmklub-i-Helios 

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det er også muligt blot at møde op i Helios 15 min. før filmstart den pågældende dag. 

Ungdomsfilmklubbens program for resten af 2021: 
1/11/21: “Skyggen i mit øje”
22/11/21: “Titane” 
6/12/21: “House of Gucci”