Det fynske bryggeri vil styrke det gode forhold til Faaborg-området med en ny aftale.

En aftale der skal være med til sikre Faaborgenserne endnu flere store oplevelser de kommende år.

Det er foreningen Vores Faaborg & Egn, der har lavet partnerskabet med Albani, som helt konkret betyder, at foreningen får sponsorstøtte til at lave kultur for jo mere Albani øl man drikker på byens restaurationer og barer, hedder det i en pressemeddelelse.

- Annonce -

– Det er et kæmpe boost af vores muligheder for arrangere større koncerter og oplevelser i byen, siger bylivskoordinator Signe Pardorf fra Vores Faaborg & Egn. – Selv om vi endnu ikke har nogen idé om, hvor meget aftalen kaster af sig, så bliver det helt sikkert noget hele området får glæde af, siger hun.

Aftalen trådte i kraft den 1. juni og hverken udskænkningssteder eller gæster behøver at gøre noget for at støtte op om aftalen.

– Det er ret enkelt. Kommer der Albani i glasset, så ryger der automatisk penge i vores pulje, fortæller bylivskoordinatoren, der samtidig lover at holde alle ajour med, hvor meget der er i kassen til ekstraordinære arrangementer.

Som en del af aftalen har Albani også udviklet en række særlige lokale etiketter til udskænkningsstederne i området, for at gøre opmærksom på den nye aftale.

– Vi er blevet ekstra bevidste om vores tilhørsforhold til Faaborg efter at Bryggergården i byen er kommet på manges læber. Vi har været i bryggeriets historiebøger, og har fået genopfrisket perioden, hvor Albani i mange år havde en stærk lokale base i Bryggergården.

Her bryggede de øl indtil 1970’erne, og den del af den lokale historie kan vi egentlig godt lide, så nu lader vi den være afsæt til en aftale, der forhåbentlig kan skabe endnu mere liv og flere gode oplevelser i området, siger Kasper Thrysøe fra Albani.