Torsdagens anden voldsomme brand i Faaborg, der ramte New Line ved Faaborg Værft, sendte i nat et tysk sejlerpar på en noget alternativ overnatning.

Den kraftige sorte og giftige røg fra branden havde retning direkte mod Louise og Peter Rinken fra Bremen, der havde lagt til kaj i Faaborg med deres skib “Rote Sand” for at opleve den sydfynske købstad.

– Vi så branden lige fra begyndelsen, og tænkte, at det så meget voldsomt ud, så vi var egentlig klar til at flytte vores skib længere væk, men det var ikke muligt, at finde en ny plads på grund af vindretningen. Så vi talte med politiet, og fik besked på at søge væk fra havnen et par timer.

Herefter gik parret op i midtbyen, for at fordrive tiden inden de atter kunne borde deres skib efter planen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Da der var gået en time, kunne vi godt se, at branden på ingen måde var aftaget, så vi satte os ned i en port, og ventede en time mere, inden vi gik tilbage vores flydende hjem.

Desværre ventede en nedslående melding på parret.

– Politiet fortalte os, at det endnu ikke var sikkert at vende tilbage til skibet, og at de derfor havde arrangeret overnatning i byen for os. To betjente fulgte os så til Havnestuen, hvor Helle (den daglige leder red.) låste os ind.
Hun var så venlig, og tog sig rigtig godt af os med kaffe, brød og så videre, fortæller Peter Rinken.

Der var dog en ting, hun ikke kunne hjælpe med.

– Da hun spurgte, om der var andet vi trængte til, sagde jeg en kold øl med et smil, men den gik ikke, da der åbenbart er alkoholforbud på stedet, griner den tyske sejler.

Tørsten varede dog ikke længere, end til formand for Havnestuen Anstina Krogh ankom. Hun besluttede sig at gøre en enkelt undtagelse fra den regel, og hentede straks et glas fadøl i Bryggergårdens nye bar.

Med tørsten slukket gik det tyske par til ro, på et par sofahynder fra Det Rigtige Faaborg, og en liggestol fra en hyggekrog i Havenstuen.

– Vi har haft en dejlig nat, og glæder os til at komme tilbage til vores skib, men hvor har alle vi har mødt dog været fantastiske, understreger parret overfor Det Rigtige Faaborg.

– Nu er vi bare spændte på, hvad vi skal opleve i dag. Men IKKE mere brand tak, slutter sejlerne.