Tekst: Christina Bøgebjerg

Foto: Privat

Christina Kjølby startede sidste år Faaborg Restvarer, hvor økonomiske trængte i en bjælkehytte på Nyborgvej 122 i Faaborg kan hente mad, tøj og lignende fornødenheder. Men hvad har det med en kendt dansk skuespillerinde at gøre, tænker du måske.

- Annonce -
Christina Kjølby er en kvinde, der kan tænke ud af boksen

Christina fortæller: – Jeg sad og brainstormede en dag, fordi jeg manglede så mange varer til overlevelseskasserne. Vi får støtte fra rigtig mange butikker, men jeg tænkte, det må kunne gøres endnu bedre, men vi må have noget x-faktor, så jeg begyndte at kontakte kendte. Keld og Hilda, og Sussi og Leo havde desværre ikke tid, så jeg skrev til Bodil Jørgensen, og allerede dagen efter fik jeg svar, at det var en fantastisk ide, og det ville hun da rigtig gerne. Jeg havde fortalt, at vi desværre ikke kunne give hende penge, men vi kunne tilbyde et hjemmesnedkereret møbel- og stolesæt, som min mand ville lave, og en rundvisning i Faaborg med borgmesteren Hans Stavnsager, han havde sagt ja. Bodil Jørgensen havde dog travlt med optagelser, og havde derfor ikke mulighed for at komme herned, men hun tilbød at lave optagelserne hjemme i sin stue, og sende det til os. Da vi fik det, havde hun også sørget for at sende en oversættelse af hendes sønderjyske til rigsdansk. Vi fik Jan Leo Plet til at lave undertekster på videoen, og nu ligger den på vores nye hjemmeside, fortæller Christina stolt.

Se videoen med Bodil Jørgensen her

Christina Kjølby startede Facebookgruppen “Faaborg Restvarer” i juli 2020 for at hjælpe økonomisk trængte. Den har udviklet sig til at blive en decideret forening med hjemmesiden www.faaborgrestvarer.dk.

– Vi startede foreningen i starten af december 2020, fordi arbejdsmængden var blevet for stor til mig. En forening har også bedre muligheder for at søge offentlige midler og fonde, og vi har brug for økonomisk hjælp til for eksempel strømforbrug og levering af varer. Men vi har allerede fået flere frivillige, så der er en seks-otte stykker, der hjælper os.

– Vi fik containeren i vinter, og min mand har bygget den om til en bjælkehytte. Containeren blev sponsoreret af Mark og Storm Grafisk i Ringe, malingen af Faaborg Farvehandel, gulvet af Haastrup Savværk, og fragten af containeren til Nyborgvej af Ryslinge Tagdækning. Lige nu er vi i gang med at kreere et skilt, hvor min mand på et stykke træ graverer Faaborg Restvarer, fortsætter hun.

Du skal indenfor for at kunne se, at det er en ombygget container, der står på Nyborgvej 122

– Vi har lige haft besøg af en familie, der kørte hele vejen fra Vejle efter en overlevelseskasse. Kasserne er for de akut trængte, der står og mangler mad lige her og nu. De sender en besked til mig, jeg pakker en kasse med brød, pålæg og grønt, og så henter folk dem her hos os. I sådan en kasse er der til ca. en uge for en familie, hvor Dagens Pose er til ca. en person til godt og vel en dag.

– Vi opfordrer gerne butiksdrivende til at melde sig som sponsorer, især mad- og dagligvarer. Det er helt op til dem, hvor tit vi kan hente. De sætter bare de ting til side, de ikke har brug for, så henter vi dem efter aftale. På den måde kan vi også mindske madspild, afslutter Christina.

Du kan se videoen med Bodil Jørgensen på Faaborg Restvarers hjemmeside eller på YouTube: Støt Faaborg restvarer – YouTube