De tomme bibliotekers tid er forbi – fra onsdag den 21. april kan kommunens borgere igen komme ind på biblioteket med et gyldigt coronapas.

Det er muligt selv at finde bøger og blade på hylderne, få inspiration til læsning og vejledning til informationssøgning af bibliotekspersonalet, læse aviser og bruge bibliotekets pc’er og kopimaskiner.

Har du ikke et gyldigt coronapas, er det stadig muligt at afhente reserverede materialer og bogposer i døren. 

Åbningstider udvides igen sammen med adgangen til biblioteket
Når de fire bibliotekerne genåbner, sker det med en begrænset åbningstid i uge 16 og med tilbagevenden til normale åbningstider fra uge 17. Fra onsdag og resten af uge 16 vil Faaborg og Ringe holde åbent fra kl. 12-18 på hverdage samt lørdag kl. 10-13. Derudover vil det være muligt at besøge Broby Bibliotek på torsdag fra kl. 13-17. Årslev åbner dørene fra kl. 13-17 resten af uge 16.

Fra mandag d. 26. april indføres igen de sædvanlige åbningstider med betjening, men det er vigtigt at bemærke, at det stadig ikke er muligt at komme på biblioteket uden for den betjente åbningstid.

Coronapas er adgangsbilletten
For at kunne åbne dørene til biblioteket og lukke lånerne ind igen er der krav om, at bibliotekets personale skal se et gyldigt coronapas, og derudover at der sammen med coronapasset skal vises legitimation, f.eks. sundhedskort. Coronapas er enten en max 72 timer gammel test, eller en færdig vaccination, som gælder 14 dage efter afslutningen. Lånere under 15 år skal ikke fremvise coronapas, men skal derimod kunne dokumentere, at de er under 15. Det er vigtigt fortsat at holde afstand og benytte mundbind eller visir. Har du ikke coronapas eller ikke ønsker at blive testet, tilbyder biblioteket dig fortsat at afhente reserverede materialer og bogposer i døren. Personalet vil hente dine materialer til dig, mens du venter uden for biblioteket.

Dette foregår også i den betjente åbningstid.
Biblioteket er næsten som du kender det Bibliotekets personale har arbejdet på højtryk med at gøre bibliotekerne klar til igen at tage imod lånerne, og der er masser af nye bøger, musik og film på hylderne lige til at tage med hjem. Det vil også være muligt at tage ophold på biblioteket, hvor du f.eks. sidder og læser avisen eller snakker med dine venner. Der er samtidig igen adgang til bibliotekets computere, kopimaskiner, kaffeautomater og toiletter.

Børnene må dog vente lidt endnu på børnebibliotekets legetøj, der af hygiejnehensyn stadig er stillet væk.

”Vores fokus er naturligvis på, at vi i genåbningen overholder alle retningslinjerne, så vi passer på både vores lånere og vores personale” siger biblioteksleder Birthe Mogensen. ”Vi har glædet os rigtigt meget til igen at åbne dørene for vores lånere, og selvom vi har udleveret mere end 1000 bogposer så ved vi, at mange har savnet deres gang på biblioteket. Og inspirationen fra en snak med personalet eller de mange udstillinger i biblioteksrummet.”

Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne åbner efter regeringens og Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og du kan finde opdaterede oplysninger på Faaborg-Midtfyn Bibliotekernes hjemmeside fmbib.dk. Du har også altid mulighed for at rette henvendelse til biblioteket på bibliotek@fmk.dk eller på bibliotekets Facebookside, hvor vi er klar til at svare på
spørgsmål.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her