185 elever fra Faaborg Gymnasium fik fredag leveret brunsviger på hjemmeadressen. En hilsen med det formål at varme i en tid, hvor nedlukningen netop er forlænget for gymnasieeleverne.

Fredag aften skulle der under normale omstændigheder have været stor fastelavnsfest på Faaborg Gymnasium.

Men den er som meget andet aflyst, og med meldingen om, at gymnasieeleverne fortsat skal have undervisning hjemmefra et stykke tid endnu, var der sikkert mange, som godt kunne trænge til en opmuntring.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Derfor kunne timingen næsten ikke være bedre, da pedel, lærere og rektor fredag morgen satte sig i hver deres biler og kørte rundt til gymnasiets 185 elever med et stykke brunsviger. Tilpas snasket, med et rødt marcipanhjerte og stort nok til, at familien også kunne få et stykke.

Det skete som en del af kampagnen Faaborg hjælper Faaborg, som Ugeavisen Faaborg og Det Rigtige Faaborg står bag.

– Eleverne fortjener en lille hilsen, fordi det er trist at sidde hjemme hele tiden. Måske det kan sætte lidt smil på en fredag, hvor vi lige har fået at vide, at der kommer til at gå længere tid, inden vi kommer tilbage til gymnasiet, siger Jesper Hasager Jensen, mens han læsser en god stak af de mange brunsvigerkasser fra Vesterports Bageri i bagagerummet.

– Jeg køber ikke den der med, at alle eleverne er ved at gå til psykisk. Det er ikke min oplevelse. Den klare melding, jeg får, er, at det går, men det ikke er sjovt, siger han.

– Fedt initiativ

Første stop på rektorens rute er hjemme hos Sara Raviv, der går i 2. g. Hun er også formand for elevrådet.

Hun bliver glad for det uventede besøg.

– Det har været ret tungt i løbet af vinteren bare at sidde herhjemme, og forlængelsen ramte lidt ekstra hårdt denne her gang. Men vi gør vores bedste, siger hun.

En af de ting, der er svære, er at opretholde det sociale fællesskab, når alting foregår igennem en skærm.

– Elevrådet holdt virtuel fredagscafé med Jeopardy, og det var der mange, der syntes, var rigtig sjovt, siger hun, inden hun igen tager afsked med rektor med brunsvigeren i hånden.

– Det her er mega sødt – det gør lige fredagen lidt bedre.

Også hos Bastian Krüger Nielsen bliver rektor taget godt imod.

– Det er et vildt fedt initiativ at blive overrasket på den her måde. Dagene flyder lidt sammen. Det er dejligt at vide, at der bliver tænkt på én, selv om vi sidder herhjemme. Og så er det sjovt at se Jesper, jeg har jo ikke set en lærer i levende live i lang tid. Det er jo altid gennem skærmen, siger han.

En måneds ekstra undervisning

Jesper Hasager Jensen er i disse dage ved at skabe sig et overblik over, hvor det halter bagefter i gymnasieelevernes undervisning, og hvad der skal styr på, inden elever og lærere kan gå på sommerferie.

– Normalt vil vi sende eleverne på læseferie midt i maj, men i år kommer de til at modtage undervisning en måned længere – til midt i juni – med eksaminer indimellem, forklarer rektoren.

Der er dog skåret væsentligt ned på antallet af eksaminer – kun cirka halvdelen bliver gennemført efter et noget usædvanligt skoleår.

– Eleverne klarer simpelthen det her så flot, og de ved også godt, at der er mange flere end os, der skal tages hensyn til. Det forstår de godt. Det er nogle kloge unge mennesker, siger Jesper Hasager Jensen.