Et samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune, DGI-Fyn og Bevæg Dig For Livet skal få flere borgere op af sofaen og ud i gåfællesskaber. Første skridt tages ved at uddanne gåværter.

Danskerne går som aldrig før. Det har man også set i Faaborg-Midtfyn Kommune, som har indgået et samarbejde med DGI-Fyn og Bevæg Dig For Livet – Løb & Gang for at få endnu flere til at snøre skoene. Nu vil man i samarbejdet uddanne 25-30 gåværter, som skal invitere borgere ind i gåfællesskaber og med på gåture. 

En gåtur gavner fysikken og psyken
En gåtur gavner fysikken, men psyken trænger også til at blive luftet efter et år med begrænsninger på fællesskabet. Derfor skal gåværterne fremover gøre det endnu nemmere at gå en tur sammen med andre, uanset hvor man bor, og hvor langt man vil gå.

– Danmark går sammen. Det har vi jo virkelig oplevet de seneste måneder, hvor stierne har været travle som aldrig før. Det er fantastisk at se at så mange går ture sammen og hver for sig. Men selvom der er mange på stierne, så tror jeg at der sidder endnu flere, der gerne vil inviteres med på en gåtur. Vi vil gerne støtte dem, der har lyst til både de korte og lange ture, siger Hans Sørensen, der er direktør i DGI-Fyn og fortsætter:

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Første skridt er muligheden for at blive gå-vært, hvor man bliver klædt på med værktøjer og erfaringer fra andre, der har startet lokale gå-hold både før og under corona-perioden.

Visionskommune i bevægelse 
Opstarten af gå-fællesskaber er startskuddet på en visionsaftale, der blev indgået i efteråret 2020, hvor Faaborg-Midtfyn Kommune har sat sig som mål, at 75% af borgerne skal være aktive, og minimum 50% skal være en del af foreningslivet i 2025. Derfor er det også vigtigt at gåfællesskaberne bliver til i samarbejde på tværs af foreninger, forvaltninger, frivillige og ansatte i kommunen.

Det glæder Kasper Glent-Rolle, der er projektkoordinator for Bevæg Dig For Livet i Faaborg-Midtfyn Kommune, at der opstartes gåfællesskaber netop nu.

– At gå sammen skaber et helt særligt fællesskab. Det er samtidig en aktivitet, der tilgodeser både vores fysiske og mentale sundhed, og det tror jeg vi alle har brug for, oven på en vinter som i år,” fortæller han. 

Bliv frivillig gå-vært
Har du lyst til at være vært for et gå-hold? Så kan du høre mere på et webinar d. 3. marts kl. 19.00. Det varer en time og er for alle fra hele landet. Læs mere på www.bevaegdigforlivet.dk/gang

I hhv. Ringe og Faaborg afholder Faaborg-Midtfyn Kommune to opstartsmøder i midten af marts. Læs mere her:

Faaborg 22/3: www.dgi.dk/202116069100
Ringe 24/3: www.dgi.dk/202116069101

Faaborg-Midtfyn Kommune har afsat 50.000 kr. til projektet, som bliver suppleret med 50.000 kr. af Bevæg Dig For Livet – Løb & Gang. Pengene skal bruges til at uddanne gåværter og klæde dem på i Bevæg Dig For Livet-jakke samt til at synliggøre projektet, så flest mulige borgere får glæde af det.