Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

Du kan stadig hente take away i Havnestuen på Havnegade 40

Spisestederne er stadig lukket landet over, og det gælder også Havnestuen på Havnegade 40 i Faaborg. Men du har stadig mulighed for at hente take away i alle hverdagene til den nette sum a´40 kr.

Den daglige leder Helle Kirkeby og hendes medarbejdere gør alt, hvad de kan for at hjælpe brugerne af huset de usædvanlige omstændigheder til trods:

– Vi er kede af, at brugerne ikke kan komme og spise hos os. Mange af dem savner det sociale, så langt de fleste kommer også og henter deres mad hos os. Så får vi en lille sludder, og på den måde har de en grund til at komme ud af huset, fortæller Helle.

Denne måneds menukort med de retter, som brugerne i disse måneder kan købe med hjem i hverdagene mellem 11.30 og 12.30

– Det hedder et socialt værested, men det er mange forskellige mennesker, der har glæde af at komme her. Den kan være enkemanden, der ikke selv kan lave mad, eller psykisk sårbare, der har brug for socialt samvær i trygge rammer. Vi ville gerne have endnu flere kvinder, og håber at endnu flere får lyst til at bruge huset, når vi flytter op i Bryggergården, bl.a. når vi åbner op torsdage aftener, hvor vi også vil afholde foredrag, siger Helle.

- Annonce -

At de betegnes som et socialt værested, er måske en af årsagerne til, at mange er gode til at støtte op om dem. – Vi får for eksempel gratis brød og kager fra Klitgaards Bageri. For noget tid siden skulle et Mærsk skib på værft, og da de allerede havde provianteret for næsten en måned, gav de os maden. Det var helt fantastisk. Vi får også ting fra dødsboer, og fra lokale, vi kan sælge videre, beretter Helle glad.

En dame fra V. Skerninge har strikket halstørklæde med mere, og foræret det til Havnestuen, så de kan sælge det til brugerne. Helle regner med at bruge fortjenesten til at forkæle brugerne med kage og musikarrangementer

– Det er et fantastisk sted at arbejde, siger en af medarbejderne, Gitte, med stor begejstring. – De er så søde, og hjælpsomme overfor hinanden. De går også ture sammen. Helle istemmer: – Ja, og de er gode til at være opmærksomme på, hvis en af de andre ikke har været der i noget tid, så kan vi godt finde på at ringe til vedkommende, og de er så taknemmelige for at komme her. Det er glæden ved at arbejde her, at vi kan give folk noget socialt udover et varmt måltid mad. Så vi glæder os alle sammen til at rykke op i de større og nyere lokaler i Bryggergården, afslutter hun.