Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Christina Bøgebjerg

– Folk i Faaborg er simpelthen så søde, hjælpsomme og imødekommende, fortæller Jytte og Keld Skovmøller Poulsen begejstret. – De hilser, og stopper op og snakker. Vi var knapt nok flyttet ind i huset, før vores nærmeste nabo kom over og ønskede os velkommen til byen.

Parret flyttede til Faaborg 1. august sidste år, og har ikke fortrudt. – Det var det helt rigtige valg af både byen og huset, siger de begge med eftertryk. – Vi var ved indflytning lidt overvældede over nyheden om, at der skulle graves op ved haven for både fjernvarme og kabel tv. Men håndværkerne viste sig at være så venlige, lydhøre og hensynsfulde. Det hjalp måske også, at Jytte hver dag serverede kaffe og wienerbrød på terrassen til dem, siger Keld og kigger varmt på sin kone.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Selvom de har markant mindre plads nu, er der stadig et gæsteværelse til barnebarnet Silas og et rum til Kelds “Mandehule”.

Parret har udelukkende positivt at sige om byen og dens indbyggere efter godt 6 måneder. – Man føler sig velkommen, så vi er faldet godt til. Der er mange indkøbsmuligheder og stort varesortiment. Ekspedienterne er særdeles søde og hjælpsomme, og der er en helt speciel atmosfære, uanset hvor vi kommer, synes Jytte. – Kan man få det i Faaborg, køber vi det i Faaborg, istemmer Keld efter flere oplevelser med god service fra de lokale butikker.

Keld fortsætter: – Hold kæft, alle de muligheder der er her for at gå ture rundt i byen uden at skulle ud på en vej. Der er virkelig gjort meget ud af cykel- og gangstier her i byen!

En anden ting Keld især hæfter sig ved, er den smukke sceneriske natur i Faaborg og omegn. – Jeg har taget lange køreture både gennem for eksempel Faldsled og Svanninge, og her er så mageløst smukt!

Jytte er meget begejstret for, hvor let det har været at få hundevenner. Hun går som regel tur med hunden Fie på det grønne område ved Toftegårdsskolen, og her falder hun stort set altid i snak med andre hundeejere, mens hundene kan få en “lege aftale”, fortæller hun.

Jytte er oprindelig fra Næstved, men flyttede til Fyn som 8-årig med sin mor. Keld er født og opvokset på Tåsinge. De mødte hinanden i Svendborg. – Jeg arbejdede i en købmandsforretning og Keld i en isenkræmmer lige overfor. Så han kom tit over og købte ind hos os, og på den måde kom vi til at kende hinanden, husker Jytte med et smil.

Således begyndte et mangeårigt partnerskab og siden ægteskab. Ægteparret har lige fejret guldbryllup. – Vi boede kortvarigt i Ollerup men i 1971 fik vi hus på Knoldsborgvej ved Dyreborg. Her kom vores ældste datter Brith til verden. Et år efter rykkede vi ind til Horne, hvor vores yngste datter Tine blev født, fortæller parret.

– Men pludselig stod jeg uden arbejde, så vi valgte at flytte til Stenstrup. Byen ligger kun 5 min fra motorvejen, og gav mig dermed mulighed for at søge bredere. Jeg endte med at få arbejde i Odense på Kompan, beretter Keld.

Det blev starten på et 45 årigt kapitel af deres liv, først 4 år på Stationsvej, så 41 år på Sognevej på 1500 m2 grund. Hele familien havde dermed masser af plads at boltre sig på, en familie der udover Jytte og Keld og deres to døtre, også hele tiden har talt adskillige hunde inkl. opdræt af Berner Sennenhunde i en periode.

– De senere år har vi oftere og oftere talt om at flytte. De mange vedligeholdelser et så stort og gammelt hus med tilhørende omfattende grund kræver, fik os efterhånden til at overveje at sige farvel til Stenstrup, siger parret samstemmende. – Vi ville gerne have et mindre hus, som vi også vil kunne bo i, når vi en dag måske bliver mindre mobile, fortæller Keld.

Selvom området omkring Faaborg ikke var ukendt, var især Jytte dog tilbageholdende i starten. – Jeg var af den opfattelse, at det kneb med offentlige transportmuligheder, så det kunne blive svært at komme til og fra byen, især hvis vi en dag ikke længere har mulighed for at have bil. Men jeg blev klogere, siger hun med glimt i øjnene.

Imens hygger Keld sig med både sin musik og sine billeder.

– Vi valgte byen og huset her med både maven og fornuften, og det har vist sig at være den helt rigtige beslutning. Grundet de nuværende omstændigheder er vi en del herhjemme, men vi glæder os til at kunne begynde at bruge alle de sociale muligheder, byen rummer, siger Jytte og Keld afslutningsvis, mens Fie gør et sidste forsøg på at få nogen til at lege.