Denne sommer fik Faaborg sin helt egen rom. En rom som hylder købstaden, hvor salget støtter udviklingen af både Faaborg Museum og Øhavsmuseet.

Ikke nok med, at rommen bærer Faaborgs navn, så støtter du ved køb af flasken både Øhavsmuseet og Faaborg Museum. Hver gang en flaske sælges, får de to museer hver 25 kr.

– Vi synes, det er vigtigt at støtte den lokale udvikling, og derfor har vi valgt at støtte byens to store kulturinstitutioner i deres arbejder med at skabe oplevelser for borgere og turister, fortæller Lotte Køhler fra Hammer Hansen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Stor støtte helt fra start

Hammer-Hansen lancerede deres rom i juli, og allerede her i november kan Hammer-Hansen donere hele 5000 kr. til hver af de to museer.

Museumsdirektør Peter Thor Andersen fra Øhavsmuseet er meget glad for den flotte donation: – Det her er måske årets bedste julegave for Øhavsmuseet. Ikke nok med, at de 5000 kr. virkelig er et rigtig flot bidrag at modtage, så varmer det også rigtig meget, at Hammer-Hansen har lyst til at støtte vores arbejde – og at så mange siden har valgt at købe rommen, viser os, at byen her – gerne støtter op – og, griner Peter Thor, tydeligvis sætter pris på en rigtig god rom.

Museumsdirektør Anne Højer Petersen, Faaborg Museum, udtaler:

– Vi er meget glade for det betydelige beløb, som salget af Faaborg Rom har kastet af sig – vel vidende, at både vi og Øhavsmuseet er ligeværdige modtagere, hvilket jo kun gør resultatet endnu mere imponerende. På Faaborg Museum arbejder vi for at skabe kunstneriske oplevelser og oplysning for såvel lokale borgere som gæster udefra, men vores besøgende er jo også kunder i byens butikker, restauranter og øvrige næringsliv; et forhold, Hammer Hansen tydeligvis har øje for. Det kontante beløb vil på Faaborg Museum gå til rensning af et lille nyerhvervet maleri, som herefter kan udstilles til glæde for alle museets kommende gæster.