Annonce
Tekst og foto: Henrik Poulsen

Den 11. oktober kan Mette Knudsen fra Bog & Idé – Legekæden fejre jubilæum. Her er det nemlig præcis 10 år siden, at hun overtog nøglerne til boghandlen i Østergade.

Mens hun sad med familien i Tyrkiet, blev hun pludselig ejer af en butik i Faaborg – en by, som hun dengang kun havde besøgt tre gange i sit liv, men havde været begejstret for.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Jeg havde arbejdet i en boghandel i Odense i 17 år og ville gerne videre og have noget mere ansvar, eller som min mand siger, jeg trængte til at kunne bestemme selv, smiler Mette Knudsen.

Så da en konkurs pludselig resulterede i, at en boghandel blev til salg i Faaborg, tøvede hun ikke med at sige ja, selvom hun egentlig lå under sydens sol på familietur.

– Mine børn og svigerforældre kiggede en ekstra gang, da jeg 2000 km. hjemmefra kaldte dem sammen og fortalte, at jeg nu ejede en boghandel i Faaborg, ville sige op på mit job i morgen og skulle starte i Faaborg fire dage senere, husker hun.

I Faaborg overtog Mette en butik i knæ efter en konkurs. Og med en buldrende finanskrise uden for døren, var det mildt sagt en sej omgang at få tingene til at hænge sammen, selv om hun ikke var i tvivl om, at hun havde gjort det rigtige.

– Jeg har aldrig fortrudt, men jeg har også haft en kanon god opbakning hjemmefra. Min mand Erik, der er politikommissær, lovede mig fra starten at klare butikkens regnskab, at der så også fulgte en række praktiske opgaver med regnskabet, det har han heldigvis aldrig protesteret over, griner hun.

I oktober 2016 rykkede Mette Knudsen lidt længere ned i starten af Gågaden, blev medlem af Bog & Idé, og fik større lokaler til de mange idéer hun havde i tankerne.

– Her kunne jeg indrette, som jeg ville, og da Legekæden i Faaborg lukkede, fik jeg hurtigt legetøj på hylderne og er sidenhen også blevet medlem af Legekæden, hvilket også betyder, at legetøj i dag fylder væsentligt mere end førhen.

Mette Knudsens 10-års jubilæum skulle netop i disse dage have været fejret med en stor tilbudsfest og en kæmpe tak til kunderne.

– Jeg skylder de lokale kunder alt. Deres opbakning har hjulpet butikken gennem corona-krisen. Da landet lukkede ned i marts, var jeg overbevist om, at det var slut, og at jeg så alligevel ikke nåede at opleve mit første runde jubilæum i Faaborg. Men heldigvis tog jeg fejl. Godt og grundigt endda. For faaborgenserne har virkelig forstået at bruge de lokale butikker, og det er jeg så taknemmelig for, ellers var det ikke gået, og jeg tror, det er billedet mange steder. Derfor havde jeg og mine kollegaer også glædet os til at lave en jubilæumsfest uden lige, men det tør jeg ikke, sådan som situationen er lige nu, men jeg lover, at både festen og de gode tilbud kommer på et senere tidspunkt, slutter jubilaren.