Kombinationen af mange danskere på ferie i det sydfynske, 50 % rabat på museumsbilletter og perfekt ”museumsvejr” skabte helt enorm travlhed på Øhavsmuseet i juli måned. Mere end 10.000 besøgte museet, heraf var en tredjedel børn og unge under 18 år. I 2019 var der knapt 6.000 gæster. Langt de fleste besøgte museets afdeling i Faaborgs gamle Ting- og Arresthus.

Direktør Peter Thor Andersen udtaler: – Det har været en helt vild sommerferie, hvor vi har haft rigtig travlt. Faaborg by og Det sydfynske Øhav med øhop, vandreture i Svanninge Bakker er blevet lagt ned af danske turister, og det blev vi også. 

I påsken 2021 åbner det nye Øhavsmuseum på Faaborg Havn, der finansieres af øremærkede midler fra finansloven og Nordea-fonden. Museet skal samtidig være besøgscentrer for Geopark Det sydfynske Øhav, der ventes at få et Unesco stempel i 2022. De 10.000 gæster er derfor et tal, der kan vokse yderligere i de kommende år.

- Annonce -

Peter Thor Andersen fortsætter: – Selvfølgelig er det ærgerligt, at det ny museum og de mange tilbud i det fri ikke er klar endnu, men vi ser sådan på det, at rigtig mange danskere i år har fået øjnene op for Faaborg, Svanninge Bakker og Øhavet og vil vende tilbage i de kommende år. Vores særlige tilbud er jo næsten skræddersyet til fremtidens turisme med kombinationen af udstilling og ture på egen hånd. Det er tilmed klimavenligt.