- Annonce -

Bestyrelsen for Ny Carlsberg Glyptotek har udnævnt museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen til ny direktør for museet. Gertrud Hvidberg-Hansen tiltræder stillingen på Glyptoteket den 1. marts 2020 og forlader dermed sin nuværende stilling som direktør for Faaborg Museum.

Museumsdirektør Gertrud Hvidberg-Hansen siger:
– Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for et af landets fineste museer med stor international horisont. Kunst og arkitektur går op i en højere enhed og de fornemme samlinger fra mange kulturer og perioder indgår i et samspil, man ikke finder andre steder i landet. Museet har de senere år markeret sig med nogle store og velbesøgte forskningsbaserede udstillinger og nytænkende formidlingsformater. Jeg ser frem til at samarbejde med museets medarbejdere om at føre Glyptoteket videre på en vidende og inspirerende måde, så museet blomstrer og er vedkommende for mange mennesker.
 
I 2013 tiltrådte hun stillingen som direktør for Faaborg Museum.
Gertrud Hvidberg-Hansen har gennem sine hidtidige ansættelser gennemført en række forsknings- og udstillingsprojekter inden for kunst og arkitektur, og har de seneste år stået i spidsen for et større strategisk udviklingsarbejde på Faaborg Museum. Sideløbende med sine museumsansættelser har Gertrud Hvidberg-Hansen bestredet en række bestyrelsesposter, tillidshverv og kunstfaglige hverv.

Gertrud Hvidberg-Hansen tiltræder som direktør på Ny Carlsberg Glyptotek den 1. marts 2020. Samtidig fratræder nuværende direktør Christine Buhl Andersen for at tiltræde som bestyrelsesformand for henholdsvis Ny Carlsbergfondet og Glyptoteket.

Fungerende bestyrelsesformand Morten Kyndrup siger:
– Gertrud Hvidberg-Hansen er den helt rigtige person på det rigtige tidspunkt til at konsolidere og videreføre den positive udvikling af Glyptoteket, som Christine Buhl Andersen har stået i spidsen for de seneste år. Gertrud har bred museumserfaring og fine ledelseskvalifikationer, og hun er fagligt særdeles kompetent, så hun står godt rustet til at skulle lede et af Danmarks største, bedste – og smukkeste kunstmuseer.

Glyptoteket præsenterer hvert år en række særudstillinger, der sætter de faste samlinger i spil. I 2019 have museet samlet 514.608 besøgende.

- Annonce -