Kulturnatten i Faaborg fredag den 14. juni “tyvstartes” på Langelinie allerede kl. 15.

Her står en gruppe af frivillige lokale klar med en kærlighedserklæring til Langelinie-kvarteret. En rute i området med cirka 20 stop, hvor man på flotte A3 plancher kan fordybe sig i den megen historie som området rummer.

Det er vennerne Lisbeth Kaare, Anette og Lars torup, Marius Jensen og Ib Møller Hansen, der står bag “Kultur og natur langs Langelinie”, som de har døbt projektet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi elsker jo området og Langelinie især. Vi synes, der er så mange gode historier at fortælle, og som ikke må blive glemt. Derfor har vi brugt vores kræfter på det her projekt, forklarer Anne Torup, der ligesom Lisbeth Kaare, bor lige ned til Langelinie.

På de nye oplysnings-stop kan man blandt andet læse om Slæbestedet ved Sct. Hansgade, badeanlæggene, Faaborg Roklub og Dosseringen.

– Da vi først begyndte at kradse i overfladen, så væltede historierne frem. Vi kunne have lavet mange flere stop på ruten, men nu starter vi her, så ser vi om der kommer flere til, fortæller Lisbeth Kaare, der sammen med resten af gruppen har lavet en grundig research af området op til fredagens premiere på ruten.

Projektet har modtaget 15.000 kr. i støtte af Faaborg-Midtfyn Kommune, ligesom den Faberske Fond har bidraget med 5.000 kr.

Alle velkomne til deltage i afsløringen af rutens plancher. Der er mødested ved Havnebadet kl. 15 og kl. 16. Tilmelding er ikke nødvendig, og det er gratis at deltage.

Det er vennerne Lisbeth Kaare, Anette og Lars torup, Marius Jensen og Ib Møller Hansen (fraværende), der står bag “Kultur og natur langs Langelinie”, som de har døbt projektet. På billedet ses også Lisbeths Kaares mand Bob Ekman.