Den 2.-4. august 2019 byder Brahetrolleborg Gods velkommen til en helt ny og stor satsning – Brahetrolleborg Game Fair. Det bliver Danmarks første og største udendørs jagt-, fiskeri- og outdoormesse, og arrangørerne forventer i omegnen af 18.000 outdoor-entusiastiske besøgende.

Brahetrolleborgs fredede bygninger, de store plæner og det omkringliggende jagtterræn skaber en oplagt ramme for arrangementet. Her kan jagtinteresserede få krudtslam på hænderne, når de modtager instruktion i skydning på godkendte skydebaner, der ligger i umiddelbar nærhed af det centrale messeområde. Er man mere til fart over feltet, kan man få mudder på støvlerne, mens man prøvekører en Ranger gennem terrænet.

- Annonce -

Lokal synergieffekt

Arrangørerne bag Brahetrolleborg Game Fair har indgået en samarbejdsaftale med økonomiudvalget i Faaborg-Midtfyn Kommune, der støtter arrangementet med 275.000 kroner fra den ekstreme udviklingspulje.

Støtten er givet til arrangementet i 2019, og hensigten er, at arrangementet skal afholdes hvert andet år.

– Faaborg-Midtfyn er en af landets førende outdoor-kommuner takket være vores fantastiske natur og talrige outdoor-aktiviteter både til lands og til vands. Derfor giver det rigtig god mening, at vi indgår et samarbejde med Brahetrolleborg Game Fair, som med mange tusinde besøgende vil være et perfekt udstillingsvindue for vores kommune og en unik mulighed for at vise outdoor-folket, at der er masser af gode grunde til at komme til Faaborg-Midtfyn, siger borgmester Hans Stavnsager om aftalen.

Som en del af aftalen har Brahetrolleborg Game Fair forpligtet sig til en række ting. Fx skal der på messen være særligt fokus på at bruge fødevarer fra lokale producenter, ligesom der skal henvises til lokale overnatningssteder. Derudover skal de lokale foreningsfrivillige tilbydes opgaver, så de kan tjene penge til deres forening.

– Vi har i samarbejdsaftalen lagt vægt på at tilgodese lokalområdet. På den måde er det ikke kun Faaborg-Midtfyn Kommune som helhed, der vinder ved aftalen, men også Korinth- og Faaborg-området specifikt, siger Hans Stavnsager.

Også hos Brahetrolleborg Gods er der glæde over den nye samarbejdsaftale.

– Vi er både glade og stolte over samarbejdet med Faaborg-Midtfyn kommune. Et arrangement af denne størrelse og med vores ambitionsniveau kan kun lade sig gøre med en dyb lokal forankring, og det er vores klare overbevisning, at Brahetrolleborg Game Fair vil være et væsentligt aktiv for både Sydfyn og hele regionen i fremtiden, siger Catharina Reventlow-Mourier, der er ejer af Brahetrolleborg Gods og messeleder for Brahetrolleborg Game Fair.

Noget for enhver smag

Der skal indgåes aftaler med op mod 130 udstillere, og Catharina Reventlow-Mourier garanterer, at der bliver noget at opleve for alle.

 – De besøgende gæster bliver præsenteret for et bredt udvalg af kendte mærker inden for våben og optik, fiskeudstyr, beklædning, alt til jagthunden, køretøjer til friluftsmennesket, unika-våben og eksklusive accessories samt jagtrejser. Programmet bliver fyldt med riffelskydning, flugtskydning, bueskydning, falkejagt, jagtbuemesterskaber, skydeopvisning, 4 x 4 kørsel, demo vildtagre, arbejdende værksteder, knive, ”Ladies lounge”, jagtrejseauktioner samt kulturformidling, forklarer hun.

Banker alle hjerte i familien ikke for jagt, fiskeri og outdoor, så er der også tænkt på det.

– Det vil endvidere være en lækker forplejning og specialiteter med vildt mad. Underholdningen og aktiviteterne foregår i direkte tilknytning til de respektive fagområder og veksler mellem faglige og videnskabelige indlæg, spektakulære shows og foredrag af international karakter. Til de små og andre barnlige sjæle, har vi et stort legeområde samt aktiviteter med fiskeri, familiejagtsti og ATV for børn, forklarer Catharina Reventlow-Mourier.

Der bliver også en apporteringsbane, hvor besøgende kan medbringe deres egne hunde samt internationale hundemesterskaber i jagtrealistisk terræn. 

Highlights

Weekenden i starten af august vil byde på en masse forskellige aktiviteter: riffelskydning, bueskydning, haglskydning, falkeopvisninger, fiskeri for børn, auktioner, internationale jagthundkonkurrencer og forbundsmesterskaber i jagtbueskydning.

Herudover vil der være foredrag og debatter, med deltagelse af bl.a.: Natasha Illum Berg, storvildtjæger og forfatter, Gordon Henriksen, radiovært på Radio 24syv, David Carsten Pedersen, radiovært på Radio 24syv.

Man kan læse mere om eventet på styregruppens hjemmeside www.btgf.dk