- Annonce -

Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

En hjemmegående mor med grød i håret og snot på tøjet. Sådan beskrev vores vinder af make- over konkurrencen sig selv i den mail, hun sendte os forud for den store forkælelse.

Der er knald på farverne, når kunstneren Allan Hansen arbejder. Og ingen regler. Akrylmaling, lim, lak, spraymaling, sand. Der må leges med det hele.

Lene Krog Clemmensen fra Millinge blev den heldige. Hun skiftede for en dag bleskift og dikke dikke ud med nyt hår og høje stilletter.

– Jeg føler mig simpelthen så heldig og er SÅ spændt, smilede hun, da hun havde sat sig til rette i frisørstolen hos Frisør Pili, der var første stop på en dag, hvor Lene blev klædt på hos Best Companys, fik nye sko hos Skoringen og funklende smukke smykker hos Guldsmed Domino.

Maria Bøtter hos Frisør Pili startede forkælelsesdagen med at klippe 20 cm af Lenes hår og tilsætte mere liv i form af lidt naturlige reflekser i varme nuancer.

– Jeg giver hende en lang page med skarpe linier, fortalte Maria ind i mellem arbejdet med saksen. Hun får også lidt let pandehår, det er godt, hvis man vil have mulighed for at kunne ændre udtrykket i sin frisure. Jeg viser hende forskellige stylinger, men jeg giver hende noget fyld og krølle til sidst, så der lige kommer lidt “knald på”, forkla-rede hun.

Maria Bøtter er også uddannet stylist, og det kom for alvor til sin ret, da den store sminkekasse blev rullet frem.

– Vi har fået nye produkter fra La Biosthetique, de er SÅ fede, lovede Maria, mens make-up børsten fandt vej til Lenes kindben.- Jeg giver hende en let hverdags make- up, så hun stadig føler sig tilpas, og så får hun et par tips til hvordan hun i en travl hverdag med to små børn, kan nå at lægge en hurtig og virkningsfuld make-up, lovede Maria.

– Ej, hvor er det flot. Det burde jeg gøre noget mere, kon-staterede Vinder-Lene på vej op af stolen, synligt tilfreds med Maria Bøtters arbejde.

Med lokkerne på rette plads gik turen videre til Best Companys i Østergade, hvor indehaver Maria Larsen og Sarah Schmidt tog imod.

Lene sprang straks i prøverummet, hvor et udvalg af efter-årets mode var fundet frem i de rette størrelser. Alt imens vores vinder prøvede sig igennem stakken af tøj, kiggede flere misundeligt til.

– Alle mænd burde give deres koner og kærester sådan en forkælesdag en gang om året, konstaterede Sarah Sch-midt kontant. Ingen af kvinderne i butikken sagde hende imod.

Ude af prøverummet stod Lene som trukket ud af et modekatalog.

– Sådan! Lød det kort fra Maria Larsen, og den kommentar blev mødt med smil.

– Det er et sæt, der kan bruges til både hverdag og fest. Tager hun et par stilletter og en blazer på, så er hun klar til at gå i byen, hopper hun i et par fede sneakers, så fun-gerer det fint til hverdagsbrug, forklarede Maria.

- Annonce -