Annonce 

Mød Danmarks tredjebedst børneskytte, der måske skyder i Danmarks bedste skytteforening.

Engagement og kammeratskab

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Efter en kort fodboldkarriere landede ti-årige Nikolai Kling Lar-sen i 2015 i Horne Skytteforening. Her blev Nikolai budt velkom-men af dygtige trænere, der mødte ham på netop hans niveau.

– Jeg blev grebet af sporten helt fra starten af. Trænerne var gode til at give mig gode råd og vejledning. De tog mig med ud til stævner næsten lige fra da jeg startede, fortæller den nu 13-årige Nikolai.

Når Nikolai to gange om ugen dukker op i foreningen, er det ikke kun for at træne og blive dygtigere.

– Jeg har fået nogle rigtigt gode kammerater i klubben. Og det er sjovt at være sammen med både dem og vores trænere, fortæller Nikolai.

Stor stævne-erfaring

Udover træning i skytteforeningen på Telemarken deltager Nikolai i stævner året rundt. I nogle perioder er der stævner næsten hver eneste weekend, og i hele landet.

– Vi har været til stævne så langt væk som på Samsø. Den ene weekend var der fx stævne om lørdagen i Vejle og i Skander-borg om søndagen. Vi vil gerne deltage som familie, og hel-digvis er lillebror Lukas også begyndt at skyde, fortæller Sanne Kling Larsen, der er mor til Nikolai.

De mange stævner har rustet Nikolai til at præstere under pres. Alene i år har han hevet et hav af guldmedaljer med hjem. To fra fynsmesterskaberne, en fra samsømesterskaberne og ikke mindre end fire til det seneste DM.

– Til danmarksmesterskaberne vandt vores hold fire guldmedal-jer, og individuelt skød jeg mig i finalen op fra en 14. plads til en 3. plads. Det er det, der er det bedste ved at gå til skydning – udfordringen om man kan koncentrere sig hver gang og gøre præcis det samme hver gang, så man rammer midt i, fortæller Nikolai.

Drømmer om mere af det samme

Til næste år rykker Nikolai op i juniorrækken, hvor han skal skyde i en ny skydestilling. Det faste stativ bliver udskiftet med en rem, og det hele bliver lidt mere ustabilt. Alligevel håber Nikolai, at han kan opretholde de samme resultater.

– Som juniorskytte er det også muligt at kvalificere sig til at deltage i et stort stævne i Bisley i England. Jeg håber, at jeg kan komme med til det stævne næste år, fortæller Nikolai.

For at opnå den drøm må Nikolai træne hårdt. Og skydning kan være en dyr sport. I de tre år, som Nikolai har dyrket skydespor-ten, har familien haft udgifter til udstyr, stævner, patroner mm. på omkring 35.000 kroner årligt.

Heldigvis har Nikolai fundet hele tre sponsorer, der støtter hans skydekarriere: