Navnet bliver…”Frits Jørgensens Have”.

Onsdag formiddag blev det nye navn, til det kommende boligbyggeri på grunden der huser Faaborgs tidligere sygehus, afsløret.

Efter en navnekonkurrence med mere end 30 indsendte forslag endte valget på “Frits Jørgensens Have”. Hele tre deltagere i konkurrencen havde uafhængigt af hinanden forslået navnet, og da der også i dommerkomiteen, var fuld enighed om lade dette navn følge det nye projekt, var valget forholdsvis let.

Frits Jørgensen er navnet på den arkitekt der tegnede hovedbygningen til Faaborg Sygehus og også en lang række andre markante bygninger i Faaborg og omegn fra cirka 1912 til omkring 1930. Huse, der sætter et stærkt præg på byen, og som bidrager til byens fine bygningskultur

To af de tre forslagsstillere mødte i dag op til overrækkelse af vingaver fra borgmester Hans Stavnsager og Klaus Thiberg fra statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Per Hansen var en af de tre, der havde forslået “Frits Jørgensens Have”.
– Jeg synes det var vigtigt, at det ikke skulle hedde noget med sygehus. Jeg har læst lidt om Frits Jørgensen, og syntes at det kunne være fint at hædre ham. Det med “Have” synes jeg skulle med, så der var en sammenhæng med Hans Rasmussen Have, Fritsdals Have og de andre haver i Faaborg, fortalte han.

Per Hansen kunne godt være interesseret i at flytte ind i Frits Jørgensens Have.

Per Hansen har som mange andre faaborgensere et særligt forhold til sygehusbygningerne. – Det er her jeg kom til verden, jeg er blevet opereret et par gange, og har også været her med et brækket ben, husker han.

Selv om der ikke er taget så meget som spadestik til de kommende boliger på grunden, kunne Per Hansen godt forstille sig at flytte ind på området.
– Om nogle år vil jeg gerne have mindre at passe og måske lidt tættere på byen end i dag. Hvis der er en carport, så kunne det godt være noget, lød det fra den ene af dagens konkurrencevindere.

Hanne Christensen fra Bjerne havde også indstillet “Frits Jørgensens Have” til navnekonkurrencen.

– Det var en pludselig indskydelse, at jeg overhovedet deltog, men jeg er da glad for navnet, og synes at Frits Jørgensen, fortjener den her anerkendelse, fortalte Hanne Christensen.

Hanne Christensen deltog i navnekonkurrencen som en pludselig indskydelse, og det var en god ide.

Hun er dog så glad for sin ejendom i Bjerne, at hun ikke umiddelbart er klar til at rykke ind på grunden i Faaborg. – Man skal aldrig sige aldrig, men lige nu er jeg er altså glad, for at være hvor jeg er, fortalte hun.

De sidste vindere i konkurrencen, Birgitte og Kaj Andersen, var på ferie, og kunne derfor ikke deltage i dagens lille præmieoverrækkelse ved det tidligere sygehus, men får naturligvis også en vingave for deres indstilling.

Borgmester Hans Stavnsager der selv har siddet i navnekonkurrencens dommerkomite, var også glad for navnet, og kunne snildt overveje på sigt at flytte adresse til “Frits Jørgensens Have”. – Der er en formidabel udsigt fra de hjørnelejligheder, der bliver i den tidligere sygehusbygning. Man kan jo se hele vejen rundt, Sundet, havet og Svanninge Bakker, konstaterede borgmesteren.

Klaus Thiberg fra Freja Ejendomme forventer, at forvandligen af området kan starte i slutningen af året.

Klaus Thiberg fra Freja Ejendomme kunne fortælle, at en aftale med Fyns Almennyttige Boligselskab om overtagelse af den markante sygehusbygning netop er underskrevet, og hvis alt går som planlagt med lokalplanen for området, så forventer han at den første del af nedrivningen på grunden, kan starte i slutningen af året.

Du kan læse mere om planerne for området her:
http://www.detrigtigefaaborg.dk/2018/05/24/fuld-fart-paa-forvandlingen-af-faaborg-sygehus/