Lørdag formiddag blev de røde næsers dag i Faaborgs midtby.

Her blev den første udgave Klovneløbet afholdt i Faaborg, og med hele 350 deltagere må det betegnes som en flot succes. Arrangør Dorthe Hvidtfeldt var da også et stort smil under hele arrangementet.

– Selv om de sidste par dage har været lidt travle, så er det jo bare fantastisk at se alle de glade deltagere. Vi solgte startnumre lige til det sidste, og kunne sende cirka 350 røde næser ud på ruten. Det er jo helt vildt. Jeg havde drømte om 100-150 deltagere, og nu er her mere end det dobbelte. Jeg får allerede lyst til at gøre det igen, grinede Dorthe Hvidtfeldt.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hun er selv ansat på H.C. Andersen Børnehospital, og ser hver dag hvilken forskel hospitalsklovnene gør, og derfor ville hun med løbet forsøge at sende et økonomisk tilskud videre til deres arbejde. Hvor meget aktiviteterne i Faaborg bidrager med, ved hun dog ikke endnu.

– Nu skal det hele gøres op. Ud over startnumrene til løbet har vi også solgt et stort lotteri med præmier fra byens butikker, og har solgt støttearmbånd, men jeg er i hvert fald glad, konstaterede hun efter løbet.

Der var deltagere i alle aldre, og mange havde valgt at trille ud på ruten med barnevogne, ligesom løbet også havde lokket mange gående ud på ruten, der ville være til at støtte det gode formål.

Ruten var lagt omkring Prices Havecenteret, hvor flere af beboerne var trukket ud på terrasen, for at hilse på de mange røde næser der løb forbi.

Torvet i Faaborg var omdannet til et festligt målområde med hoppeborg, gratis ansigtsmaling ved make-up artist Lena Hansen, musik og god stemning.

Der var rent faktisk også en vaskeægte klovn blandt de mange deltagere.
Den cyklende ballonklovn Gabriel spredte smil og glæde både på ruten og på Torvet efter rundturen omkring byen.

Meget tyder på heldigvis på, at Klovneløbet vender tilbage til byen næste år.

– Jeg skal lige have snakket med de mange frivillige, der har hjulpet med forberedelserne og afviklingen, men mon ikke vi prøver igen, lød det fra Dorthe Hvidtfeldt efter den flotte debut.

Se Jørn Ungstrups billeder og Janne Schwartzs videoer fra dagen: