Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Jørn Ungstrup

Den runde dag bliver fejret i flere omgange, når Faaborgs erhvervsmand Ole Billum fylder 50 år den 15. maj. På selve dagen har han inviteret kunder, forretningsforbindelser og venner til reception på Hotel Faaborg Fjord, og i næste uge holder han en fest for venner og familie.

– Jeg har ikke holdt en stor fest, siden jeg fyldte 30, og når man tjener penge, så skal man også kunne nænne at bruge nogle af dem. Jeg er nået dertil i livet, hvor jeg har lært, at man skal huske at have det godt og ikke vente med alting, fortæller fødselaren.

Der er rigeligt at fejre, for samtlige af Ole Billums 18 selskaber kan i år præsentere sorte tal på bundlinjen.

– Jeg er meget godt tilfreds, for det positive resultat er opstået på grund af ren drift, og ikke et stort salg eller andet. Selv de fire nye selskaber, som jeg har involveret mig i i 2017, har givet overskud, fortæller erhvervsmanden.

Ole Billum fylder 50 år tirsdag den 15. maj

Ole Billum drikker ikke rødvin, og skjorter køber han, når han har brug for dem. Så på ønskesedlen er der kun en ting: donationer til de danske hospitalsklovne.

– Jeg har heldigvis ikke selv haft børn, der har været indlagt, men jeg har tidligere været involveret i Børneprojekt Danmark, hvor jeg fik et indblik i, hvad det betyder for en børneafdeling at modtage donationer, og jeg så, hvor glade børnene blev for klovnene. Fra min højskoletid kender jeg Kenneth, der er direktør for hospitalsklovnene, hvor jeg har fået indsigt i deres opbygning og brug af frivillige. Det er et projekt jeg gerne vil støtte.

Egentlig havde Ole Billum besluttet sig for at drosle ned på arbejdet, når han fyldte 40, men faktisk har han fået mere travlt med tiden, for det kører jo ikke af sig selv, som han siger.

– Det er sjovt at være en del af noget, og de nye selskaber laver alle noget, jeg ikke har beskæftiget mig med tidligere. Mit mål er stadigvæk ikke at arbejde så meget, men jeg har nu så mange gode mennesker med mig i driften, at det har givet mig frihed. Jeg elsker den energi, der er i mine ledelsesgrupper, de gider godt lægge de nødvendige kræfter, og det har jeg en dyb respekt for.

Ole Billum ser mindst 10 erhvervsaktive år foran sig endnu, men har ingen konkrete planer for, hvordan fremtiden ser ud.

– Jeg har ingen strategi. Får jeg det rigtige tilbud, eller de rigtige mennesker eller projekter er der, så opstår tingene. Jeg har svært ved at sige nej, for forretningsgenet er der jo. Men jeg er blevet bedre til at tage mig tid, til de ting jeg gerne vil, som fx ferier, børnene og tennis.