Dr. Nielsen og Fernet Branca stod urørte på morgenbuffeten, til gengæld blev der gået ivrigt til både rundstykker og kaffe da Socialdemokraterne Faaborg/Broby og LO-Sydfyn inviterede til 1. maj arrangement allerede fra kl. 6.45.

De røde faner, farver og holdninger var samlet i Det Gamle Bibliotek i Grønnegade, hvor et pænt fremmøde startede arbejdernes internationale kampdag med fællesang, taler og tandsmør.

Den tidligere minister Dan Jørgensen var første mand på talerstolen, og kunne fortælle, at dagen stadig er vigtig, fordi vi fejrer, at de værdier som var gældende, da Socialdemokratiet blev stiftet i 1871, stadig gælder den dag i dag.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Min tale hedder frihed, lighed og jordbærboder. Det gør den fordi, at det her med at vi i særdeleshed her på Fyn har så mange vejboder, hvor vi kan tage en vare, f.eks. jordbær og så lægge pengene i tillid, det er vigtigt. Den tillid den er unik, og den er også årsag til, at vi har sådan en stærk velfærdsstat, hvor vi betaler forholdsvis mange penge i skat, og så har tillid til at nogle kommer og hjælper os, hvis vi har brug for det, fortalte Dan Jørgensen inden han gik på talerstolen kl. 07.00.

For borgmester Hans Stavnsager var dagen også speciel.

– Jeg tror det er min 35. gang som deltager til et 1. maj arrangement, men første gang som borgmester. Derfor har det også været en tale, som jeg har skulle tænke ekstra meget over. Jeg kunne have valgt at tale om udligningreformen eller kommunens udviklingsstrategi, men jeg har ligesom Dan Jørgensen valgt at hæve blikket, og tale om hvad det mere generelt er for en retning, vi vil have samfundet til at gå i, lød det fra borgmesteren.

Se billederne fra morgenen her:

Se et videointerview med Dan Jørgensen og Hans Stavnsager her:


En af de fremmødte tilhører Anette Christensen fortalte hvorfor dagen er vigtig for hende: