Tirsdag formiddag gik smilene fra øre til øre hos de frivillige bag Korinth Kro projektet.

Her fik de nemlig meddelelsen om, at Realdania havde valgt at støtte deres planer om at skabe Korinth Outdoor Hostel med 825.000 kr.

– Vi er helt oppe at køre. Det her er helt vildt. Endelig har vi fået hul igennem til en af de store spillere, og har fået et større beløb til vores arbejde. Det er fantastisk, fortæller formand for foreningen Korinth Kro, Finn Kyhn.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Projektet i Korinth er et af 34, som Realdania har valgt at støtte i deres kampagne Underværker.

Selv om det er mange penge, får de hurtigt ben at gå på i arbejdet med at virkeliggøre Korinth Outdoor Hostel.

– Listen over det vi gerne vil er lang, men det vi går i gang med nu, er at få lavet den lille Borgersal, der kan rumme cirka 60 spisende gæster, så Korinth igen får et sted at samles til festlige lejligheder. Så skal vi have renoveret facaden fra annekset hen til indgangspartiet, der skal sættes nye vinduer i, opsættes et industrikøkken, laves toiletter og etableres fire værelser oven på den lille sal, det er hvad pengene skal gå til, fortæller formanden.

Arbejdet har allerede været igang i Korinth igennem længere tid, og de frivillige er efter planen færdig med annekset i juni og efter lidt sommerferie, så tager foreningen fat på den nye store arbejdsopgave.

– Vi forventer at være færdig med dette arbejde i forsommeren 2019, hvis alt går vel, smiler Finn Kyhn.

Han glæder sig også over støtten fra Realdania, fordi det forhåbentlig vil få flere andre fonde til at være mere lydhøre over for ansøgningerne fra Korinth Kro.

De 825.000 kr. er dog stadig kun en dråbe i havet i det store budget.
Tidligere er det vurderet at det vil koste mellem 14-16 milloner at renovere hele kroen, men så meget mener Finn Kyhn dog ikke, det behøver at løbe op i.

– Vi har mange gode kontakter, mange frivillige, og har også en del idéer til kompromisser, der kan bringe prisen ned, så vi er fortrøstningsfulde, slutter Finn Kyhn.