Det har været en noget trist optakt til fordelingen af de kommende elever til de fynske gymnasier i år.

Der har i flere omgange været malet skrækscenarier også for Faaborg Gymnasium, hvor den første melding lød på, at der i 2018 kun ville være 56 nye elever, hvilket betyder, at der skal fyres nogle af skolens 39 lærere, ligesom der kun vil blive oprettet to nye klasser på gymnasiet.

Tirsdag eftermiddag kunne rektor Sophie Holm Strøm så fortælle den gode nyhed, at helt nye beregninger viser, at Faaborg Gymnasium får tilført 10 ekstra elever, og dermed kan oprette tre nye klasser, ligesom det heller ikke bliver nødvendigt at skære så hårdt i lærerstaben som først ventet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det er gode nyheder. Nu har vi udskudt processen med at tilpasse vores hold af lærere indtil videre, og jeg tror på, at vi kan oprette tre nye klasser næste år. Det er meget glædeligt for lærere og elever, fortæller Sophie Holm Strøm, overfor Det Rigtige Faaborg.

De endelige elevtal for det kommende skoleår ligger først klar fredag, men de seneste prognoser tyder altså på, at fremtiden ikke ser helt så slem ud for Faaborg Gymnasium som frygtet.

– Hvis der skal siges noget skidt om det her, så er det, at det bliver lidt hårdt for vores økonomi at have tre forholdsvis små klasser, men vi skal nok få budgetterne til at hænge sammen, lover Sophie Holm Strøm.