Tre generationer af Brøndum-slægten er netop nu i gang med at gøre Vesterports Bageri klar til at genåbne den 7. marts efter en større ombygning. Da butikken har været lukket ned siden den 26. februar, skal hele produktionen af brød og kager startes op igen, så der var sved på panden hos familien, da vi mødte dem i bageriet i Vestergade.

Der er dog ikke mange kunder, der vil bemærke resultatet af håndværkernes arbejde, det er nemlig bageriets køle- og frysefaciliteter, der har fået den helt store renovering, fortæller bagermester Brian Brøndum.

Håndværkere i gang med at klargøre bageriets nye store fryser.

– Vi har fået to store nye fryserum og fået opgraderet vores kølerum. Der er revet en række gamle skure ned bag bageriet, en olietank er fjernet, og vi har fået ryddet en masse rod op, så der nu er blevet plads til det her, fortæller han, mens han peger på det nye store fryserum, der fremover skal rumme en del af bagerens populære brød og kager.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det handler om at optimere arbejdsforholdene, men også om at fremtidssikre butikken.

Forberedelserne til åbningen onsdag er i fuld gang i bageriet.

– Med den her løsning, så kan vi ud over en bedre hverdag, også gøre driften mere rationel. Når vi kan have flere forskellige deje til koldhævning, så kan vi tænke længere frem, forberede os til flere dage af gangen og på den måde også spare en del lønkroner, det spiller da bestemt også ind, fortæller Brian Brøndum.

Anders Brøndum drømmer om at føre bageriet videre efter sin far og farfar.

Familien Brøndum har drevet Vesterports Bageri siden 13. december 1966, hvor Frits Brøndum overtog bageriet fra Tage Nielsen. Selv om Frits stadig er aktiv i både butik og bageri, så er det sønnen Brian Brøndum, der i dag står for den daglige drift af bageriet, mens hans hustru Anette Brøndum passer butikken. Sønnen Anders er også fulgt i familiens fodspor, og er i dag ansat i bageriet med en drøm om en at tage over efter sin far.

Frits Brøndum er stadig aktiv her, der og alle vegne i bageriet.

Vesterports Bageri markerer ombygningen med en række gode tilbud onsdag, torsdag og fredag.