Borgmester om dagen, Tolkiennørd om natten.

Budgetter, møder, kvadrameteranalyse og politiske forlig – det er hårdt arbejde at være borgmester. Men heldigvis har Faaborg-Midtfyn Kommunes nye borgmester Hans Stavsnager en dejlig sikkerhedsventil og et skønt sted at ”flygte” til, når det politiske klima bliver for koldt og trist.

Han slapper nemlig af med elverfolk, hobbitter og orker i Tolkiens fantastiske fantasyverden, som han efterhånden godt kan kalde sig ekspert i, fortæller biblioteket i en pressemeddelelse.

Fredag den 16. marts mellem kl. 15 og 16.30 vil Hans Stavnsager på Faaborg Bibliotek fortælle om Ringenes Herre og J.R.R. Tolkien, den specielle forfatter, som var professor på Oxford universitet i engelsk sprog og middelalderlitteratur – særligt folkevandringstiden – en viden, der klart trækkes på i bøgerne.

Hans Stavnsager siger selv, at han læst alt om universet og dets ophavsmand –herunder også det kæmpestore 12 binds værk, som Tolkiens søn har samlet af hans skitser og noter. Men Stavnsager nøjes ikke med at læse, han spiller også med i et online- spil sammen med 400 andre Tolkien nørder. Spillet hedder ”Lord of the rings online”, og her han nyder at slappe af med noget, der slet ikke ligner hans hverdag.

Foredraget er for alle interesserede, det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding.

Biblioteket serverer stærk kaffe og naturligvis” Borgmesterstang” til deltagerne.