Sådan skal slagterigrunden se ud ifølge de unge

Fredag formiddag fremlagde 8. årgang på Øhavsskolen, afdeling Svanen, deres forslag til hvordan slagterigrunden skal tage sig ud i fremtiden.

Det var ikke hvem som helst, der skulle overvære deres præsentationer og ønsker for fremtiden, hele den politiske styregruppe der arbejder med udviklet af slagterigrunden, dukkede nemlig op for at suge gode idéer og inspiration til sig.

Elverne har arbejdet med fremtiden for Faaborgs mest omtalte kvadratmeter hele ugen, og det var der kommet nogle flotte gennemarbejdede visioner ud af.

Zohal, Iben, Mike, Tobias, Tobias og Benjamin.

Blandt andet fortalte Zohal, Iben, Mike, Benjamin og to gange Tobias om hvordan de med deres plan, ønsker at der skal meget mere liv ind i området ved havnen.

– Vi vil udvide den eksisterende legeplads, og lave den med et gennemgående havnetema.
Der skal også sættes en kæmpe storskærm op på området, hvor der kan vises store sportsbegivenheder, film og måske også afvikles kurser i for eksempel dykning eller surfing, forklarede gruppen.

Gruppen ønsker også at omdanne området til et parklignende område med bænke, borde, træer og græs. Det skal nemlig fungere som en kontrast til industrien og den mere rå del af havneområdet.

Ud over en model af planerne havde gruppen også lavet nedenstående film, der skulle illustrere deres tanker.

En af de fremmødte politiker der lyttede til de unges ideer, var venstres Søren Kristensen.

– Det er virkelig spændende, at gå rundt og høre eleverne fortælle.
De er meget engagerede, og har virkelig gjort sig nogle tanker om det her store områder.
Der er bestemt også ting, jeg vil tage med i baghovedet til vores kommende arbejde.
Især er jeg vild med tankerne om en “legeplads” for unge og voksne med minigolf, go-cart og lignende. Det tror jeg på kunne være med til at løfte området. Jo, det er dejligt at være her, og jeg får bestemt noget med hjem, lød det fra Søren Kristensen.

Søren Kristensen fik gode inputs med sig hjem.

Se billederne af de mange forskellige idéer til området, som elverne fremlagde: