Til januar venter den tredje bogudgivelse for Faaborgs lokale forfatter Jesper Bugge Kold.

Titlen på bogen er Krigsturisten, hvor vi følger Niels, der kæmper mod kedsomhed og udlængsel og starter en jagt adrenalinsuset i verdens brændpunkter.

I modsætning til de to første bogudgivelser, afventer Jesper Bugge Kold denne udgivelse med en god følelse i kroppen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Ved de to første bøger var jeg meget spændt og nervøs, fortæller Jesper, jeg slapper mere af i det denne gang, og jeg føler, at jeg har skrevet en god bog.

Jesper har netop modtaget sin egen bog med posten, og det var med en følelse af stolthed, han åbnede kassen og endelig kunne stå med det færdige produkt i hånden.

– Der ligger jo et stort research- og skrivearbejde forud for sådan en bog, så det er helt som at få en lille baby.

På trods af stor succes med de to første bøger, så er det fortsat ikke muligt at leve af forfatterskabet. Til hverdag arbejder Jesper Bugge Kold på biblioteket i Svendborg, men gik sidste år ned på 30 timer om ugen.

– Jeg holder fri hver onsdag, så om onsdagen er jeg fuldtidsforfatter.

Fotos: Christian Petersen

Den efterhånden rutinerede forfatter nyder researchfasen, og forud for Krigsturisten har han besøgt den krigshærgede storby Beirut, for at sætter sine egne sanser i spil, som en troværdig ramme for beskrivelserne i bogen. En anden del af researchen har været en sparring med udenlandskorrespondenter som fx Puk Damsgård og Rasmus Tantholdt, som kan afstemme den fiktive fortælling med virkeligheden, som den faktisk ser ud.

Jesper Bugge Kold har dog ikke mødt en ægte krigsturist i sit forarbejde.

– Det har jeg fravalgt for at bibeholde et fiktivt råderum. Og tænk nu, hvis jeg forstod ham alt for godt.

Motivationen for at skrive om krigsturisme udspringer netop af forundringen over emnet – det bizarre i at blive underholdt af andres elendighed.

Alle bøger fra den 45-årige forfatters hånd handler om emner, som han gerne vil vide mere om. Hvorfor er der krig i Mali, hvad handler det egentlig om? Og arbejdet med bogen har givet ham et andet perspektiv på jagten på adrenalin, hvor nogle kan nøjes med Netflix eller et marathonløb, og andre tyer til ekstremerne som fx krigsturisme.

Som noget nyt er Krigsturisten skrevet i jeg-person, hvilket har betydet, at Jesper Bugge Kold har skiftet bekendtskab med nye og mere ukendte sider af sig selv.

– Man kommer mere ind i sig selv, der er ikke en distance på samme måde, som når man skriver i tredje person. Jeg er ikke Niels, men jeg har flere sider i lighed med ham.

Lige nu nyder Jesper, at bogen er skrevet færdig, og der er ikke en ny på vej, kun på idéplanet. Men når tastaturen får nogle fridage, fortsætter Jesper sin research med selv at læse bøger.

– Jeg har altid gang i fem bøger, og jeg bruger det som en research og overstreger ofte gode sætningsstrukturer mm. for at udvikle mig som forfatter.

Den 12. januar mellem 16 og 18 er der bogudgivelse i Helios, hvor man kan købe et signeret eksemplar af Krigsturisten.