Tvivl om krydset i Horne

De mange stemmer runger under loftet i forsamlingshuset i Horne, mens køen foran stemmeboksen skiftevis vokser og forsvinder sammen med de mange vinterstøvler, der træder ind og ud af dørene.

Horneboerne virker generelt målsat overbeviste, om hvor krydset skal sættes, og her ved middagstid har 312 af de 1.634 stemmeberettigede klaret den demokratiske opgave.

En af dem, der er i tvivl, er Annelise Lühmann på 73 år. Hun er tilflytter fra Nordfyn i 2016 og synes, hun har manglet information om valgene. Både om kommunal- og regionsvalget og valget til Ældrerådet. På Nordfyn har hun været vant til et noget højere informationsniveau, end hun oplever her i Horne.

- Annonce -

– Jeg har brug biblioteket meget og læst aviserne derinde, men jeg har ikke kunnet finde fx  lokale valgmøder, og der er ikke kommet meget information ind ad døren. Jeg har aldrig tidligere modtaget så lidt information op mod et valg. Kun en eneste kandidat har leveret en brochure i min postkasse, og han lød så fornuftig, at jeg stemte på ham, fortæller Annelise Lühmann.

Især omkring valget til Ældrerådet er Annelise meget i tvivl. Selv efter en internetsøgning har hun ikke fundet tilstrækkelig information til at træffe sit valg. En venlig horneboer kommer hende til undsætning, og efter en kort drøftelse er Annelise nu klar til at sætte det tredje kryds indenfor i forsamlingshuset, inden turen går til campingvognen udenfor, hvor der er valg om borgerbudgettet.