Thomas Pedersen overtager Peter Sekjærs lokaler i Det Gule Pakhus

Thomas Pedersen foran døren til de lokaler hvor kunstner Peter Sekjær frem til sin død solgte sin keramik.

Det atmosfærefyldte lokale, hvor den nu afdøde kunstner Peter Sekjær holdt til, får nyt liv.

Thomas Pedersen, der står bag Det Hvide Pakhus og Spisehuset i Faaborg, har nemlig lejet lokalerne.

– Den bygning og de lokaler er så skønne, så jeg er rigtig glad for, at vi har overtaget dem fra og med 1. november. Det er derfor også helt nyt. Til at starte med skal vi bruge dem til lager for vores mange vine. Det er dog planen, at vi vil lave forskellige arrangementer for mindre grupper, for eksempel smagninger, vinsalg og lignende, fortæller Thomas Pedersen.

Til sommer rykker den lokale kunst også ind i lokalerne.

– Jeg har en idé om at lave et lille sommerudsalg med lokal kunst og keramik.
Vi sætter borde og stole ind i lokalet, stadig med sand på gulvet og den stemning Peter Sekjær har skabt. Så kan man nyde en kop kaffe eller et glas vin og så se et udvalg af den lokale kunst. På den måde kan turister og andre se noget af alt det, områdets mange kunstnere har at byde på, forestiller Thomas Pedersen sig.

Han understreger dog, at det hele er meget nyt, og at der stadig kan komme flere og andre idéer på banen. Men liv i lokalerne, det bliver der, lover han.