Auerbach scorer 70.000 kultur-kroner

Månedens kunstner, Foto: Henrik Poulsen

Den lokale kunstner Karsten Auerbach smiler formentlig lidt ekstra i disse dage.

I fredags gav Kulturregion Vadehavet tilsagn om 70.000 offentlige kroner til hans seneste kunstprojekt. 

Mandag aften begyndte arbejdet med at han medvirkede på et forældremøde på en døgninstitution i Esbjerg Kommune for psykisk-/fysisk handicappede i alderen 0 til 25 år.

- Annonce -

Som så mange gange før er hans ærinde at undersøge, hvordan kunsten kan gøre en forskel, der hvor den normalt ikke kommer. I dette tilfælde handler det om at understøtte institutionen i at nytænke forældresamarbejdet, så det får et mere langsigtet og helhedsorienteret perspektiv. Ledelsen taler om et paradigmeskift – og dén slags kræver fantasi og vision, fortæller Karsten Auerbach.

Projektet er formidlet af organisationen ARTBIZZ, som også følger og evaluerer arbejdet – og sender andre billedkunstnere i praktik hos faaborgenseren.

– Den offentlige støtte gør det muligt for mig at udvikle og afprøve nye arbejdsformer – bl.a. ved at flytte ind på institutionen med staffeli og pensler i nogle perioder.
Under et tilsvarende projekt i fiskeindustrien i Skagen sidste år brugte jeg for første gang en stor mængde interviews som udgangspunkt for mit billedskabende arbejde. Jeg følte mig lidt som en antropolog på feltarbejde. Og det er dén inspiration, jeg forfølger nu i det nye projekt: Jeg er heldig at kunne få råd og vejledning mht. interviewteknikker etc. fra et af mine ”gamle” billedskolebørn her fra Faaborg, som nu studerer antropologi på sidste semester af kandidatforløbet på Københavns Universitet, beretter Auerbach.

Projektets rent fysiske resultat bliver en serie “portrætter” af det nytænkte forældresamarbejde, der skal fungere som pejlemærker i personalets fremtidige arbejde. Ferniseringen bliver den 9. juni 2018.

Månedens kunstner, Foto: Henrik Poulsen