Barnestjerne på visit i Bog & Ide

Det er ikke sikkert, at navnet Jan Priiskorn Schmidt siger dig noget.

Men hvis du ser et foto fra Jan Priiskorns barndom, er der garanti for genkendelighed.


Den tidligere barneskuespiller besøgte Bog & Idé Faaborg for at signere sin bog denne lørdag.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Selv om bogen rummer en barsk historie, var der alligevel masser af smil i butikken i starten af Østergade. Der blev både fortalt, grint, signeret bøger og taget billeder i stor stil under besøget.

Med en karriere, der strakte sig over 24 film, er Jan Priiskorn Schmidt til dato dansk films mest benyttede barneskuespiller.

I sin tolv år lange karriere spillede han sammen med filmbranchens største danske stjerner,
blandt andre Dirch Passer, Ove Sprogøe og Ghita Nørby, og medvirkede i filmene Sommer i Tyrol, Min søsters børn, Flådens friske fyre og mange flere.

I en alder af 21 år trak Jan Priiskorn Schmidt sig tilbage fra offentligheden. Gennem 45 år har han undgået enhver kontakt med pressen og medierne og forsøgt at lægge tiden som barneskuespiller bag sig. Indtil nu.

Barnestjernen fra Bryggen er Jans personlige fortælling om en turbulent barndom som landskendt skuespiller.

Jan Priiskorn Schmidt fortæller ærligt og åbenhjertigt om sin barndom i dansk film og i arbejderkvarteret på Islands Brygge, om livets op- og nedture, om tidens store ikoner og om de
indre dæmoner.

Det er en fortælling om en ung mand, der fik en filmkarriere forærende, og som valgte at vende den ryggen, at gå sine egne veje og tage kampen op med sig selv og omverdenens konstante opmærksomhed.

Selv om hylden med Priiskorns bog stort set blev ryddet lørdag, så har boghandler Mette Knudsen et par signerede bøger liggende på lager til eventuelle interesserede.