Zentropa filmer til TV-2 i Faaborg – skuespillerne klædes på i Helios

I disse dage er foyeren i Helios Teatret i Faaborg omdannet til garderobe- og kostumelager for skuespillere og statister i Zentropas nye tv-serie “Håbet”.

Da vi kiggede forbi mandag aften, blev der kastet mange nysgerrige blikke fra biografgæsterne mod det store udvalg af sko, skjorter og matrosbluser, der fyldte godt op i stueetagen.

Kostumerne skal bruges i forbindelse med optagelser på havnen i Faaborg hvor en tremastet skonnert omgivet af flere lifte og pavilloner, lå godt skjult bag et par store skibscontainere.

- Annonce -

Filmselskabet er i Faaborg for at lave optagelser til den nye fiktionsserie for hele familien, ’Håbet’, der rammer TV-2 til næste efterår. Serien udspiller sig ifølge TV-2 i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Optagelserne er netop indledt, og Faaborg Havn skal danne kulisse for optagelser med skonnerten “Haabet”, der har en central rolle i serien.

Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen, skriver TV-2.

Optagelserne til ’Håbet’ finder sted på Fyn, i en perlerække af havnebyer og historiske lokationer. Holdet har forleden filmet ved Bogense Havn og i Den Fynske Landsby, og der optages blandt andet også i Faaborg Havn, Svendborg Havn, Nyborg Kirke og herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter og produceres for TV 2 af Zentropa i co-produktion med FilmFyn og Film i Väst med støtte fra Public Service Puljen og i samarbejde med NRK, TV4 Sverige og C More. Serien er udviklet med støtte fra Creative Europe (EU), og TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Vores fotograf Jørn Ungstrup var mandag aften forbi Helios og Faaborg Havn.