13-årig faaborgenser 5-dobbelt danmarksmester

Foto: Maria Rosenkjær

13-årige Simon Rosenkjær fra Faaborg har et særlig talent for at håndtere en riffel.

I weekenden lykkedes det ham på imponerende vis at blive 5-dobbelt danmarksmester.

Han stod nemlig øverst på sejrsskamlen i: 50 meter individuelt, 50 meter foreningshold, 200 meter foreningshold samt på landsdelshold på både 50 og 200 meter distancen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Talentet understreges af, at Simon kun har gået til skydning i to år.
Han træner i øjeblikket tre gange om ugen og bruger weekenden på stævner rundt om i landet. For at få al den træning han ønsker, går Simon i to skytteklubber, både den i Faaborg og den i Horne. Til stævner stiller han dog altid op for Horne Skytteforening.

Den helt store drøm for den 13-årige mesterskytte er at komme til et OL, blive optaget på landsholdet og kunne rejse rundt i verden med sin skydning.

Simons store succes med skydning har også smittet af på resten af familien.
Således er både Simons far, søster og bror startet til præcisionssporten.

– Jeg nøjes med at bakke op fra tilskuerrækkerne og hjælpe med noget af praktikken, fortæller Simons mor, Maria Rosenkjær.

To virksomheder – OK Service og Proline VVS, har allerede fået øjnene op for Simons styrker på skydebanen og har indgået et sponsorat, der sikrer ham støtte til både udstyr og rejser.

Horne Skytteforening er i øvrigt rigtig god til det der med at levere gode skytter.
Således var der flere guldmedaljer til både Emma Sophie Klinck, Sara Kirstine Jensen og Nikolai Kling Larsen og Mark Nielsen.

Se billeder af de dygtige skytter her: