Lokal løber sætter ny dansk rekord

Foto: Lisbeth Billeskov

Af: Pernille Pedersen

I weekenden kunne Lisbeth Billeskov stille sig øverst på sejrsskamlen, da hun på bare 17 timer og 35 minutter suverænt vandt damerækken i ultraløbet ’Mors 100 miles’ og tilmed satte ny dansk rekord.

Da hun ankom til studiet på Det Rigtige Faaborg i Havnegade, var hun hverken forpustet eller svedig. Kun løbetøjet afslørede, at Lisbeth var løbet de to kilometer herned.

- Annonce -

– Det føles godt lige at få løsnet benene lidt,’ siger hun med et smil, der udstråler både ydmyghed og stolthed.

Efter de 160 kilometer i hårdt terræn kan turen her hen vel nærmest ikke betragtes som en anstrengelse. Egentlig havde Lisbeth besluttet sig for ikke at deltage i løbet, men da hun blev tilbud et billigt startnummer, slog hun til.

– Formen var der jo,’ siger hun, og fortæller at ud over en god grundform, så har hun også den vilje og stædighed, et ultraløb kræver.

I starten af juni måtte Lisbeth udgå af et 24—timers løb på grund af knæproblemer. Hun var derfor ekstra motiveret til at gennemføre denne gang, og af samme grund har hun også gået stillet med dørene. Og dette løb krævede meget af løberne. Ud af de 94 deltagere der stillede til start, gennemførte kun de 60. Heraf var de 13 deltagere kvinder.
’Men benene var gode denne gang, så det gik jo rigtig godt,’ fortæller hun.

Selvom hun var to timer og 16 minutter foran sølvmedaljetageren, var det først dagen efter, at Lisbeth for alvor opdagede, hvor suveræn hendes præstation var. Her blev hun nemlig kontaktet af to repræsentanter fra det danske ultraløbs-landshold, og hun blev tilbudt en plads på landsholdet.

Et tilbud, som hun nu skal overveje grundigt.

– Både familien, økonomien og helbredet skal tages i betragtning, inden jeg kan give et svar,’ siger Lisbeth smilende.

I gennemsnit løber den 35-årige faaborgenser mellem 110 og 120 kilometer om ugen. Til dato har året dermed budt på godt 3500 kilometer og ikke mindre end 25 marathon-løb.

Og løbeskoene holder til maksimalt 800 kilometer, før de skal udskiftes, hvilket de bliver omtrent hver anden måned.