Den sydfynske veteranjernbane gnider sig i hænderne disse dage, der er nemlig 1,4 millioner på vej i fondsmidler fra staten.

Faaborg: Formand for de Sydfynske Veteranjernbaner Jørn Knudsen, var en glad mand, da han var forbi studiet hos Det Rigtige Faaborg, hvor han fortalte om den glædelige nyhed.

– De gamle jernbanesveller skal skiftes indenfor den nærmeste fremtid, og derfor er det dejligt med en pose penge, som sikrer vi kan kan komme i gang med arbejdet.

Formanden understreger at der ikke er tale om ‘en gave’, men derimod penge de har søgt via en pulje, som er øremærket infrastruktur. Det er også derfor, der i denne omgang ikke bliver penge til at reparere det damplokomotiv, der også trænger til en kærlig hånd.

- Annonce -

Selvom 1,4 millioner er mange penge, så rækker det ifølge Jørn Knudsen kun til omkring en tiendedel af de i alt 16.000 sveller. Foreningen forsætter dog med at søge diverse fondsmidler, og anser det for muligt at skaffe kapitalen, til at få udskiftet alle svellerne indenfor en periode på ti år.