Flydende kvindekroppe på vej mod Faaborg

Tre skulpturskibe kommer til Faaborg

Den 27. juni og den 19. juli får Faaborg Havn besøg af tre flydende skulpturer formet som kvindekroppe, der symboliserer forskellige stadier i livet. Børn og voksne er inviteret om bord klokken 18-20 begge dage. Skibene indgår som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Det er den norskfødte billedkunstner Marit Benthe Norheim, som står bag skulpturskibene. Hvert skib repræsenterer et stadie i en kvindes liv: Mit skib er ladet med Længsel (den unge). Mit skib er ladet med Liv (den gravide). Mit skib er ladet med Minder (den gamle).

De såkaldte Life-boats, kommer forbi Faaborg som led i et sommertogt henholdsvis på vej syd om Fyn mod København, og igen på vej tilbage fra København mod Sønderborg.

- Annonce -

”Jeg håber, at mange kommer forbi Faaborg Havn for at se de spektakulære kunstværker og opleve deres budskaber om håb og optimisme, som de bringer med sig på rejsen. Det er også imponerende at se, hvordan de 20 tons tunge skibe af beton formår at flyde på vandet”, siger Anne Møllegaard, formand for Kultur- og Lokalsamfundsudvalget i en pressemeddelelse.

Oplevelser ombord
Hver skulptur har sin egen identitet og fortælling som deres indersider forholder sig til. Publikum kan gå ombord i dem og opleve skulpturernes indre installationer.

I skibet ladet med længsel står et stort, smukt perlemorsskrin, hvor man kan lægge en hilsen eller et ønske. Skrinet er forseglet og bliver aldrig åbnet.

I skibet ladet med liv er skibets indre lyserødt og udsmykket med enkelte små ansigtsportrætter.

Til sidst kan man i skibet der er ladet med minder, se 18 forskellige galionsfigurer, der hver repræsenterer en nulevende kvinde fra forskellige dele af verden. I tre små skattekister kan man lægge et brev med sine minder.

Life-boats fungerer som sejlende kulturhuse, der opsøger sit publikum og inviterer til kunstnerisk udveksling i de havne, de anløber.

”At skulpturerne kommer sejlende til dig, og publikum kan komme ombord og besøge dem, betyder at kunsten møder mennesker der, hvor de er. Det betyder, at vi kan dele noget uventet i det offentlige rum”, udtaler Marit Benthe Norheim, og håber at skulpturerne vil vække forundring og nysgerrighed i havene. 

Foto: Claus Ørntoft.