Ny film af Hella Joof optages i Faaborg

Foto: Rolf Konow. Fra venstre: Producer Mie Andreasen, instruktør Hella Joof og manuskriptforfatter Mette Heeno

Faaborg: I sensommeren optages en ny dansk spillefilm i og omkring Faaborg.

Det er Hella Joofs nyeste komedie Happy Ending der skal optages fra 21. august til 6. oktober 2017 i og omkring Faaborg og Svendborg, hvor filmholdet har fundet alle filmens locations.

Happy Ending er baseret på et originalt manuskript af Mette Heeno, kvinden bag manuskripterne til bl.a. All Inclusive, tv-serierne Bedre skilt end aldrig, Lærkevej og Terkel i knibe.

- Annonce -

Happy Ending er en sjov og fræk fortælling om at turde starte forfra selv når alt synes forbi .

To af dansk film og teaters mest populære skuespillere Birthe Neumann og Kurt Ravn står overfor hinanden i filmens hovedroller. I andre roller medvirker bl.a. Marianne Høgsbro, Mette Munk Plum, Charlotte Sieling, Tammi Øst, Kurt Drejer, Rikke Bilde m.fl.

– Vi vil lave en smuk og sjov og trist og kærlig og liderlig film om dem, der i folkemunde bliver kaldt ’den grå lagune’. Dem der har friværdi og rejser med Politiken Plus. Og vi vil eksplorere i den rustne kærlighed og seksualitet og glæde os over, at det aldrig er for sent, og at det der ligner en tragedie kan være porten til et nyt uopdyrket land, fortæller instruktør Hella Joof.

Filmen produceres af Happy Ending Film & TV v/ producer Mie Andreasen og støttes udover FilmFyn af Det Danske Filminstitut ved Markedsordningen, TV 2 Danmark og Nordisk Film Distribution.

– Vi glæder os over, at FilmFyn er med ombord på filmen og glæder os til et frugtbart samarbejde. Vi oplever netop i det samarbejde at kunne tilføre en væsentlig production value, som indfrier de høje ambitioner, vi har med filmen. Fyn har en enestående og unik natur i Danmark, som på alle måder kommer til at klæde denne film.
Nordisk Film Distribution står bag filmens danske biografdistribution, og filmen får biografpremiere d. 25. december 2018 – Producer Mie Andreasen

Handling

Helle glæder sig vanvittigt meget til, at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Hun har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden – og tage på nogle af de mange rejser, som Peter aldrig havde tid til. Men da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag med den glædelige nyhed, at han nu skal til at være vinimportør og pendle mellem Danmark og Frankrig, tager livet en overraskende ny drejning. Helle og Peter går fra hinanden, og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse med nye muligheder, problemer og drømme… Men kan man starte forfra efter 50 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden? Happy Ending er en sjov og fræk fortælling om at turde starte forfra selv når alt synes forbi .

Rolleliste:
Helle – Birthe Neumann
Peter – Kurt Ravn
Linda – Marianne Høgsbro
Birgitte – Mette Munk Plum
Jess – Kurt Drejer
Trine – Charlotte Sieling
Nanna – Rikke Bilde
Ida – Emilie Koppel
Alice – Tammi Øst

Holdet bag kameraet:
Instruktør – Hella Joof
Producer – Mie Andreasen
Produktionsselskab – Happy Ending Film & TV
Manuskriptforfatter – Mette Heeno
Fotograf – Kim Høgh Mikkelsen
Production Designer – Mette Rio
Tonemester – Roar Skau Olsen
Chef kostumier – Pernille Holm
Chef sminkør – Charlotte Laustsen
Klipper – Julius Krebs Damsbo

Mere info Film Fyn